ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η φυσική μαγεύει στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. |
Η φυσική μαγεύει στην Τρίπολη
 Την Τρίτη 21/3/2017 στις 10 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης η Ένωση Ελλήνων Φυσικών , ο Δήμος Τρίπολης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας διοργανώνουν ημερίδα φυσικής με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες και τους μαθητές της Τρίπολης. 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, από ειδικούς ομιλητές, θέματα σχετικά με την αστρονομία, τις ακτινοβολίες και την σύγχρονη αστροφυσική.

Πρόγραμμα 

10:00-10:15 Προσέλευση των μαθητών-μαθητριών και του κοινού.

10:15-10:30 Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων. Φιλντίσης Παναγιώτης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ Σελίμης Γεώργιος , Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Σαμπράκος Μάνος , Συντονιστής της Ε.Ε.Φ Αρκαδίας Κατσιγιάννης Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 Κούγιας Γεώργιος, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε Αρκαδίας Μπιστόλας Βασίλης, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Τρίπολης Ο κ. Βρέντας Σπύρος Ιατρός , Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κηρύσσει την έναρξη της ημερίδας. Προεδρείο: Ζαχαρόπουλος Ζαχαρίας, Κουσκουλή Παναγιώτα , Κρατημένος Γιάννης 

10:30-11:00 Θεοδοσίου Στράτος, Καθηγητής Αστρονομίας Ε.Κ.Π.Α, πρόεδρος της Ε.Ε.Φ. Θέμα: «Αναζήτηση ευφυούς ζωής στο Σύμπαν. Οι προσπάθειες των αστρονόμων» 

11:10-11:40 Τσιτομενέας Στέφανος, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ. Οµότιµος καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τοµέα. Θέμα: «Οι αλλαγές στο κλίμα και στην επιφανειακή θερμοκρασία είναι αποτέλεσμα φυσικών και ανθρωπογενών επιδράσεων στο πλανητικό ισοζύγιο ακτινοβολιών» 

11:50-12:20 Σιμόπουλος Διονύσης, Αστροφυσικός Επιτ. Δ/ντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Θέμα: «Ταξίδι χωρίς τέλος. Πως μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το Σύμπαν» 

12:30-13:15 Στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου θα υλοποιηθούν πειραματικές διατάξεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την καθοδήγηση των καθηγητών και καθηγητριών τους και του Ε.Κ.Φ.Ε Αρκαδίας. 

1. Από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης με θέμα: «Όταν η μουσική συναντά την φυσική» 
2. Από το 3ο Λύκειο Τρίπολης με θέμα : «Η διατήρηση της ορμής σε μια έκρηξη» 

13:15 Λήξη Εκδήλωσης 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ