ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο Λοίζος Σορωνιάτης στο Μπάρι της Ιταλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. |
Πέθανε ο Λοίζος Σορωνιάτης στο Μπάρι της Ιταλίας
 Στο πένθος έχει βυθιστεί το νησί της Ρόδου μετά την θλιβερή είδηση του αδίκου και απρόσμενου θανάτου σε ηλικία 65 ετών, του διευθύνοντος συμβούλου της «Ενεργειακής Α.Ε.» Λοίζου Σορωνιάτη, στο Μπάρι της Ιταλίας.


Ο Λούης Σορωνιάτης είχε μεταβεί συγκεκριμένα στην Ιταλία με τον υπάλληλο της Ενεργειακής ΑΕ κ. Κ. Χριστοφάκη σε αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων της Ενεργειακής ΑΕ.

Σήμερα το πρωί δεν απαντούσε στα τηλέφωνα ενώ όταν ο υπάλληλος τον αναζήτησε στο ξενοδοχείο με έκπληξη διαπίστωσε ότι μεταφερόταν με ασθενοφόρο νεκρός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπέκυψε στο δωμάτιο του συνέπεια πιθανότατα ανακοπής.

Βιογραφικό


Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1952 . Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Έχει MBA στο International Business και MA ( Master of Arts ) στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης , Amherst στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Williams College και στο Πανεπιστήμιο του Massachusetts, από το οποίο έλαβε το 1985 και το βραβείο διακεκριμένης διδασκαλίας . Είναι απόφοιτος των σεμιναρίων του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ .

Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Deutsche Bank AG και KVB AG στη Γερμανία και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο , της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ( Επιτροπή ), αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Από το 1992 διδάσκει στην ΑΣΤΕΡ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας MIDAS AXE και Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΕ Sea Line. Στις Βρυξέλλες , εργάστηκε ως ανταποκριτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης και υπήρξε μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου . Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου (1998-2002) . Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με Διεθνή Δραστηριότητα και το βιογραφικό του δημοσιεύεται στην αγγλική έκδοση του Ευρωπαϊκού Who is Who περίοδο 2002-2003. 

Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Έχει γράψει άρθρα με επιστημονικό περιεχόμενο σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρο Συρόπουλο, έχει μεταφράσει το Βιβλίο του Richard Berthold «Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή».

Ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή:dimokratiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ