ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Γ. Μανιάτης: Οι 5 προτάσεις μας για τα κόκκινα δάνεια Επαγγελματιών, Μικρομεσαίων, Αγροτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Οι 5 προτάσεις μας για τα κόκκινα δάνεια Επαγγελματιων, Μικρομεσαίων, Αγροτών
 Με αφορμή τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή («Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»), ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί ζήτημα επιβίωσης γιαολόκληρη την ελληνική οικονομία και ασφαλώς για τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους της χώρας και τις οικογένειες τους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί τα κερδοσκοπικά funds να βρουν την ευκαιρία να εξαγοράσουν τα δάνεια των Ελλήνων μικρομεσαίων σε τιμές κάτω από το 10% εξοστρακίζοντας κάθε ελπίδα και προοπτική για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Τα δάνεια των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων φτάνουν τα 40 δις €. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να νοιάζεται για την επίλυση μόνο των προβλημάτων των μεγάλωνεπιχειρήσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι αντίθετα οι ωφέλειες πρέπει να επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας ανεξαρτήτως μεγέθους. Καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις, προκειμένου να στηρίξουμε το νομοσχέδιο για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό:
  1. Αντί για 3 χρόνια (που προτείνει η κυβέρνησηνα γίνει 5 χρόνια η περίοδος μέσα στην οποία χρειάζεται έστω μια κερδοφόρα χρήση (λειτουργικά κέρδη). Το ΜητρώοΔιαμεσολαβητών να επεκταθεί όχι μόνο στα 300 στελέχη των τραπεζών, αλλά και στο σύνολο των 1800 Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του ΥπουργείουΔικαιοσύνηςώστε να διεκπεραιωθούν γρήγορα όλες οι υποθέσεις.
  2. Να θεσπιστεί για αγρότες, κτηνοτρόφους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις Ειδικός Ακατάσχετος Λογαριασμός, σύμφωνα με ειδική τροπολογία που καταθέσαμε.
  3. Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους εγγυητές δανείων οι οποίοι δεν σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης.
  4. Να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί το σύνολο των οφειλών τους προς πιστωτές, προμηθευτές,εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία.
  5. Να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και οι αγρότες  κτηνοτρόφοι  αλιείςσύμφωνα με την πρότασή μας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ