ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Παγόβουνο-γίγας "ταξιδεύει" στις ακτές του Καναδά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. |
Παγόβουνο-γίγας "ταξιδεύει" στις ακτές του Καναδά (βίντεο)
Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Φέριλαντ στον Καναδά.



Στις ακτές της μικρής πόλης "κατέπλευσε" ένα παγόβουνο-γίγας, με ύψος κατά 15 φορές μεγαλύτερο από το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό. Η αρμόδια καναδική υπηρεσία το κατανόμησε στα "μεγάλα" παγόβουνα" που σημαίνει ότι το ύψος του ξεπερνά τα 45 μέτρα και το μήκος του τα 120).

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο στον Καναδά. Μόνο που φέτος η «εποχή των παγόβουνων» ξεκίνησε νωρίς, καθώς συνήθως αυτά κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι.
Κάθε χρόνο, έχουμε στον Καναδά την «εποχή των παγόβουνων». Φέτος, όμως, ξεκίνησε νωρίς, καθώς συνήθως τα παγόβουνα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι και ήδη έχουν καταμετρηθεί 600 παγόβουνα, ένας αριθμός-ρεκόρ.

Το φαινόμενο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ωστόσο οι κίνδυνοι από την πλεύση των τεράστιων παγόβουνων προς τον Νότο είναι μεγάλοι για τα πλοία και τους ναυτικούς.

Το φαινόμενο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που προσπαθούν είτε να φωτογραφηθούν με φόντο τους παγωμένους "γίγαντες" είτε να τους προσεγγίσουν με κανό και καγιάκ.

Σημειώνεται ότι παρά την ομορφιά τους, οι κίνδυνοι από την πλεύση των τεράστιων παγόβουνων προς τον Νότο είναι μεγάλοι για τα πλοία και τους ναυτικούς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ