ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΚΚΕ Πελοποννήσου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει τη βρώμικη δουλειά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Πελοποννήσου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει τη βρώμικη δουλειά με τη διαχείριση των απορριμμάτων
 Όπως σε πολλούς τομείς, έτσι και στη διαχείριση των απορριμμάτων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δε μπορούσαν να τελειώσουν οι προηγούμενοι.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον Φλαμπουράρη, όπου συμμετείχαν 6 υπουργοί, 2 γενικοί γραμματείς και ο κ. Τατούλης και η κα. Νικολάκου, αποφασίστηκε τάχιστα, μέσα στον Απρίλη, να πέσουν οι υπογραφές για τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα, τη γνωστή “ΣΔΙΤ” με την ΤΕΡΝΑ.

Μια σύμβαση ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με πολυετή και εγγυημένη κερδοφορία για την ΤΕΡΝΑ, παραπέρα αφαίμαξη του ήδη λεηλατημένου εισοδήματος της εργατικής λαϊκής οικογένειας και μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος.

Είναι η ευτυχής κατάληξη για το κεφάλαιο, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 2011 επί ΠΑΣΟΚ, προχώρησε τα επόμενα χρόνια επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνετε τώρα με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ . Έτσι στα 174,1 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταλήξει οι προηγούμενοι, ήρθαν να προστεθούν τα 103,37 εκατομμύρια ευρώ της σημερινής κυβέρνησης, βάρη που πέφτουν στις πλάτες των πλατειών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν πείθουν οι φωνές αντίδρασης των βουλευτών της ΝΔ στην Πελοπόννησο τώρα που πέφτουν οι υπογραφές, όχι μόνο γιατί το ήξεραν, όχι μόνο γιατί έχουν την υπογραφή και των δικών τους υπουργών, όχι μόνο γιατί είναι προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου που όλοι μαζί ψήφησαν, αλλά και γιατί με την υπογραφή και των δικών τους στελεχών σε Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ και Δήμους, οδεύουν τα πράγματα σε θετική κατάληξη για το κεφάλαιο.

Όπως και δεν πείθουν οι Δημοτικές Αρχές που υποτίθεται ότι διαφωνούν, αφού στα κύρια, να μην επιβαρυνθούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα και να αποκλειστεί η ανάμειξη ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν δεσμεύονται. Νοιάζονται για το ποιος θα διαχειριστεί τα κονδύλια της ενδιάμεσης – προσωρινής διαχείρισης γι αυτό και σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήραν ξεκάθαρη θέση για να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ Περιφέρειας, ΦΟΣΔΑ και ΤΕΡΝΑ.

Καλούμε τα πλατειά λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου να δυναμώσουν την πάλη τους, να βγάλουν συμπεράσματα, να απαιτήσουν να συνεδριάσουν τώρα τα Δημοτικά Συμβούλια και να απαιτήσουν να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ.

Καμία νέα επιβάρυνση στα πλατειά λαϊκά στρώματα, καμία ανάμειξη ιδιωτών στην τόσο κερδοφόρα γι αυτούς πίτα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτή να γίνεται μέσα από τους Δήμους και από ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών, με πολιτικές πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και με ευθύνη του κράτους και με επιστημονικά κριτήρια να γίνεται χωροθέτηση για την υγειονομική ταφή του υπολείμματος.

Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον, την τσέπη, την υγεία και στα δικαιώματα των εργαζόμενων στο κλάδο και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ