ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αγωνιστική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας για την Πρωτομαγιά: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | |
Αγωνιστική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας για την Πρωτομαγιά: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής για τους πολύχρονους  αγώνες και τους αμέτρητους αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος, μια ημέρα «ορόσημο» για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας που υπενθυμίζει με εμφατικό τρόπο πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτα δεν μας χαρίστηκε.


Τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα των Μνημονίων το «διακύβευμα» της 1ης του Μάη μοιάζει περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.
   
Με όχημα τη «συνταγή» ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, και πρόσχημα τα εκβιαστικά διλήμματα για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας, δρομολογούνται μια σειρά ανάλγητων και αυταρχικών παρεμβάσεων. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώνονται κατά παράβαση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συνθηκών, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις καταστρατηγούνται στην πράξη κατά παρέκκλιση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
  
Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης  επεκτείνονται άναρχα και αποτελούν πλέον το κυρίαρχο εργασιακό πρότυπο.
  
Το Κράτος Πρόνοιας μεταλλάσσεται σε «Κράτος Φιλανθρωπίας», ο δημόσιος χαρακτήρας του Ασφαλιστικού Συστήματος υπονομεύεται ευθέως και οι συντάξεις γίνονται «φιλοδωρήματα ανέχειας» με τις περικοπές στο Εθνικό Σύστημα  Υγείας να συνιστούν παραβιάσεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
   
Οι εισοδηματικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες διευρύνονται, η φτώχεια απλώνεται πάνω από κάθε ελληνικό σπίτι με τους άστεγους να πολλαπλασιάζονται και τα συσσίτια να γεμίζουν από νοικοκυραίους του χθες.
   ΩΣ ΕΔΩ    ΟΜΩΣ …….

          ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-      Άμεση κατάργηση του συνόλου  των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.
-       Ουσιαστικά και αποτελεσματικά  μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης  των ανέργων.
-      Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
-      Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια
Τραπεζίτη.
-      Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση  του lock out  των εργοδοτών.
-      Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ.
-      Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
-      Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ
κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες
Συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

 Τιμούμε όλους τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα και υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή για να υπάρχει  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -  ΙΣΟΤΗΤΑ -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

        ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ