ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Επίδαυρος: Ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. |
Επίδαυρος: Ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων μόλις ακούν για την Επίδαυρο είναι αναμφίβολα το αρχαίο θέατρό της. Λιγότερο γνωστό και προβεβλημένο, ακολουθεί το σπουδαίο ωστόσο Ασκληπιείο. Η όμορφη πόλη της Πελοποννήσου όμως έχει πολλά ακόμα να επιδείξει κι ο πλούτος της δεν περιορίζεται στα μνημεία αλλά περιλαμβάνει το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και τα ειδυλλιακά τοπία της περιοχής.

Η ιστορική πόλη της Αργολίδας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού, χτισμένη στους πρόποδες των βουνών Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Ο πρώτος οικισμός της ανήκει στην προϊστορική εποχή.

Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν ένα από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητας και το πιο φημισμένο. Είχε μεγάλη έκταση, διέθετε γυμναστήριο, ξενώνας και περίφημο για την ακουστική του θέατρο, για την ψυχαγωγία των ασθενών. Για την ίαση, πολύ σημαντικό ήταν και το φυσικό περιβάλλον κι έτσι το συγκεκριμένο σημείο ήταν ιδανικό, με την εξαιρετική τοποθεσία, την πλούσια φύση και τις άφθονες πηγές.

Ασφαλώς η επίσκεψη στην περιοχή περιλαμβάνει μια στάση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που κατασκευάστηκε γύρω στο 340-330 π.Χ για την αγωγή της ψυχής των ασθενών του Ασκληπιείου. Πιστεύεται πως παρέμεινε σε χρήση μέχρι περίπου τον 3ο μ.Χ αιώνα. Κατέχει εξέχουσα θέση στα πολιτιστικά της σύγχρονης Ελλάδας με κορυφαίες παραστάσεις διεθνούς λάμψης και ερμηνείες που έχουν μείνει αξέχαστες.

Συνεχίστε την περιήγησή σας στην Παλαιά Επίδαυρο, μέσα στους υπέροχους ελαιώνες και οπωρώνες. Στις πανέμορφες παραλίες της το καλοκαίρι δίνουν «ραντεβού» πλήθος παραθεριστών ενώ στην προβλήτα του δένουν πολλά ιστιοπλοϊκά. Με τα δέντρα να φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό, το γαλάζιο συναντά το πράσινο σε έναν ιδανικό συνδυασμό.

Στη Νέα Επίδαυρο κάντε μια στάση στο εντυπωσιακό ενετικό κάστρο για να απολαύσετε τη θέα προς το φαράγγι. Η βόλτα περιλαμβάνει και το Λυγουριό, την κωμόπολη στους πρόποδες του Αραχναίου. Εκτός από τα ερείπια των τειχών της αρχαίας Λήσσας, μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη με σπάνια εκθέματα από τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Πηγή: newsbeast.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ