ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Απολογισμός του 12ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. |
Απολογισμός του 12ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου
 Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός, διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά μαζί με το σύλλογο  Μαραθωνοδρόμοι - Δρομείς Αργολίδας” μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού, Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), το Επιμελητήριο Αργολίδας, την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ


  1. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 21 χλμ. με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων - Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών.
  2. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5,5 χλμ  Ασπίδας - Δειράδας με αφετηρία το λόφο Προφήτη Ηλία (ή λόφο Ασπίδος) στο Άργος.
  3. ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 1 χλμ. με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Άργους.
Ο 12ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος γνώρισε μεγάλη επιτυχία με πλήθος αθλητών να συμμετέχουν και στις τρεις διαδρομές που περιλαμβάνει η διοργάνωση. Είχαμε τη μεγάλη τιμή να βρίσκεται κοντά μας, η σημαντικότερη στην ιστορία του Μαραθωνίου δρομέας αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, σήμερα διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού, Μαρία Πολύζου και ο πολυβραβευμένος  Έλληνας φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος με την έκθεσή του «Ολυμπιάδα –Ρίο 2016». Τους ευχαριστούμε θερμά για όλη την αφιλοκερδή υποστήριξη, καθώς και την Σπυριδούλα – Ίριδα Σπανέα για την προβολή του αγώνα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Οι συμμετέχοντες έτρεξαν στα μονοπάτια των βασιλέων της αρχαίας Ελλάδας και απόλαυσαν τις διαδρομές στον αρχαιότερο δήμο της Ευρώπης, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, όπου είναι η αφετηρία του Ημιμαραθωνίου, τον λόφο της Ασπίδος, το Αρχαίο Θέατρο και ένα όμορφο πέρασμα από τους ανθισμένους πορτοκαλεώνες με φόντο το Κάστρο «Λάρισα».

Σημαντικός παράγοντας στην διεξαγωγή του 12ου Αργειακού Μυκηναϊκού ΔΩΡΕΑΝ δρόμου, αποτέλεσε η ιδιωτική πρωτοβουλία που ενίσχυσε ουσιαστικά τον αγώνα και τον αναβάθμισε ποιοτικά, παρέχοντας  στους  1000 περίπου δρομείς που συμμετείχαν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αρχής γενομένης από τον ΜΕΓΑ χορηγό του αγώνα την εταιρεία ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους χορηγούς μας:

1.      ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ (ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ)
2.      ΕΡΑ SPOR
3.      STAR WEB TV LIVE
4.      CARE+full
5.      green cola
6.      ΔΙΟΣ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό
7.      Μποζιονέλος (Εμπορία & Επεξεργασία Κρέατος)
8.      Homies café/bistro
9.      Εν Λευκώ –Modern bistro
10.  ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
11.  ΜΑΥΡΙΔΟΥ
12.  NAVE & GREEN
13.  MAN –ΕΛΕΝΗ ΑΝΔ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ
14.  WIND
15.  ΖΟΥΖΟΥΛΑΣ (παιδικά-βαπτιστικά )
16.  DR
17.  Sellis bike
18.  Ktima Vasileiou
19.  KORONIOTIS
20.  CAVA KATSIADRAMIS
21.  ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
22.  Danopoulos farm
23.  Athanasopoulos farm –organic products
24.  ΟΠΤΙΚΑ ΓΚΟΤΣΗΣ
25.  ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
26.  SEA WOOD
27.   Όλα τα ΜΜΕ της Αργολίδας που βοήθησαν στη διάδοση του αγώνα

Άλλο ένα γρανάζι στη μηχανή του Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου, είναι οι εθελοντές μας , που συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους στη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε πολύ, για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, το ΕΚΑΒ Αργολίδας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, & τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους), το Βοήθεια στο σπίτι του Δήμου Άργους Μυκηνών,  για την φύλαξη των δρομέων ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Άργους, την ΦΙΛΜΑ (Φίλοι Μοτοσυκλέτας Αργολίδας) και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους. Τον αγώνα υποστήριξαν οι γιατροί , Μπιμπής Γεώργιος,  Καλιοντζή Ελένη, Κοΐνης Αριστοτέλης, Θεωδορίδης Κων/νος, Τουτούνη Χαρίκλεια, Κολιγλιάτης Λεωνίδας και η Βάνα Γκριτζάνη Δήμα. Φυσικά να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που μας υποστήριξαν γραμματειακά με υπεύθυνη Μαρίνα Παπαγεωργοπούλου, τους εθελοντές της ομάδας του Γεώργιου Καραπάνου- ΣΔΥ Αργολίδας Στίβος, τη βαλκανιονίκη μας Βίκυ Κοτσοβού για την αμέριστη βοήθεια, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αργολίδας, την Τοπική Κοινότητα Μυκηνών, την Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου, την Δημοτική Κοινότητα Κουτσοποδίου, την Δημοτική Κοινότητα Άργους για τη βοήθεια τους στους σταθμούς υδροποσίας, τον Σωτήρη Δαμάλα (καθηγητή φυσικής αγωγής) για τις τεχνικές οδηγίες, και την Ελπίδα Καρκαλάτου για την παρουσίαση του αγώνα καθώς επίσης τους κ.κ. Θοδωρή Συρεγγέλα  και Αναστάσιο Ευστρατιάδη για την παροχή υπηρεσιών massage και φυσικοθεραπείας στους δρομείς.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους και τους συλλόγους που διοργάνωσαν και συμμετείχαν στις ταυτόχρονες δράσεις μας:

  • Old bike Αργολίδας,
  • Ορθοπεταλιές,
  • Περιπατητές,
  • Τη Γεωργία Τσαζή με την παρουσίαση του «Touch the past», το 3d printing ως εργαλείο ενίσχυσης της εκπαιδευτικής και πολιτισμικής συνείδησης, για την παροχή αναμνηστικής προσωπίδας του Αγαμέμνονα.
  • Έκθεση Φωτογραφίας , οι στιγμές που κατεγράφησαν στο Ρίο της Βραζιλίας, στην Ολυμπιάδα του 2016, από τον μοναδικό Έλληνα φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο , στο Παλιό Δημοτικό Μέγαρο- Πλατεία Άγιου Πέτρου.
  • Τη Γεωργία Γρίβα για την ενημέρωση Spor for all, από το πρόγραμμα Erasmus+
  • Το Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα από το Λύκειο Ελληνίδων Άργους «αεί χορεύοντες και τους θεσμούς τιμώντες»
  • Μουσικό Ταξίδι με τους “foρμιξ”
  • Ομάδα Τυμπάνων του 1ου Λυκείου Άργους  που έδιναν το ρυθμό στους δρομείς κατά τον τερματισμό τους
  • Τους τυμπανιστές που συνόδευαν τα ΚΑΠΗ
  • Τη Νανοπούλου Κων/να με τους λιλιπούτειους καλλιτέχνες της
·         Το ΙΕΚ Πελοποννήσου (Τουριστικής Σχολής) του Υπουργείου Τουρισμού
  • Όλους τους εθελοντές
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, υπόσχεται πως θα συνεχίζει να υποστηρίζει τέτοιες δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτισμική μας κληρονομιά ,τα ιδεώδη του πολιτισμού μας  και του αθλητισμού, ενεργοποιώντας τους νέους του Δήμου μας αλλά και προκαλώντας τους πολίτες από όλη την Ελλάδα να επισκεφτούν την αρχαιότερη πόλη της Ελλάδος.

Με εκτίμηση η Οργανωτική Επιτροπή:

Οργανωτική επιτροπή:

      Τζαβέλλας Βαγγέλης (Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός)
      Δελής Νίκος (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός)
      Σπανού Σπυριδούλα (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός)
      Βύρλας Δημήτρης ( Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων - Δρομέων Αργολίδας)
      Σαμαρτζής Δ. (Ταμίας Μαραθωνοδρόμων - Δρομέων Αργολίδας)
      Δήμα- Πετροπούλου Ελισάβετ (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού)
      Μουσταΐρας Παναγιώτης (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού)
      Προκόπης Λαγός (Πρόεδρος Συλλόγου Old Bike Αργολίδας)
      Παπανικολάου Παναγιώτης (Μέλος Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού)
      Σουλιώτης Ιωάννης (Σύλλογος ΙΦΣΑ)




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ