ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Για 2η χρονιά η επιτυχημένη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. |
Για 2η χρονιά η επιτυχημένη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης (βίντεο)
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και τον Πολιτιστικό σύλλογο του Τολού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», πραγματοποιεί εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 25 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως ,την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.
Με θέμα «Αναγνωρίζουμε την πανίδα και τη χλωρίδα της αρχαίας Ασίνης», η εκδήλωση της Πέμπτης περιλάμβανε προβολή της πανίδας του αρχαιολογικού χώρου και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής.
Οι ξεναγήσεις ξεκίνησαν σε δημοτικά σχολεία ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τολού, φύτευσε μαζί με τους μαθητές φυτά της ελληνικής φύσης σε επιλεγμένα σημεία του αρχαιολογικού χώρου.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος από την εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Χαράλαμπος Αντωνιάδης τόνισε στις Αργολικές Ειδήσεις ότι με τη δράση αυτή στοχεύουμε στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια μακρά πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολού Γιώργος Περαντωνάκης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ