ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Συμμετοχή 3ου Γυμνασίου Άργους στις Περιβαλλοντικές Δράσεις (2016- 2017)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:15:00 π.μ. |
Συμμετοχή 3ου Γυμνασίου Άργους στις Περιβαλλοντικές Δράσεις (2016- 2017)
Η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Άργους, η οποία για τη σχολική χρονιά 2016- 2017 εκπονεί πρόγραμμα με θέμα: «Κάστρα, μοναστήρια και καστρομονάστηρα», συμμετέχοντας στις δράσεις της ΔΔΕ Αργολίδας, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σχετικά με το περιβάλλον και τις συνθήκες για μια βιώσιμη πόλη, αποφάσισε τη δημιουργία μιας εικαστικής εγκατάστασης στο χώρο του σχολείου.

Η σύλληψη του έργου περιλάμβανε ζωγραφική πάνω σε δυο λωρίδες από καραβόπανο , διαστάσεων 3m x 80cm, η καθεμιά και μια ανθρώπινη φιγούρα από ξύλο ,σε φυσικό μέγεθος.
Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα του Οκτώβρη και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο.Πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια διδακτικών κενών ή εκτός σχολικού ωραρίου.

Η όλη διαδικασία ήταν συναρπαστική για τους μαθητές, καθώς συνεργάστηκαν αρμονικά ,ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις, προκειμένου να περάσουν μηνύματα και προβληματισμούς στους θεατές- δέκτες του έργου τους.Σ'αυτούς άλλωστε απευθύνεται κι εναπόκειται η ερμηνεία της σύνθεσης.
Η επίβλεψη και ο συντονισμός έγιναν από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, Βίκυ Καχριμάνη.

Η εγκατάσταση δεν θα μπορούσε να δικαιώσει το χαρακτηρισμό της , χωρίς την παρουσία των παιδιών, του άπλετου ήλιου ,του οικείου χώρου, των φωνών και των γέλιων, των όποιων συναισθημάτων...
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ