ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Με την παράσταση “Επτά επί Θήβας” ξεκινά στις 30 Ιουνίου το Φεστιβάλ Επιδαύρου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 μ.μ. |
Με την παράσταση “Επτά επί Θήβας” ξεκινά στις 30 Ιουνίου το Φεστιβάλ Επιδαύρου (βίντεο)
Ξεκινά στις 31 Μαΐου το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την προπώληση των εισιτηρίων να έχει ήδη ξεκινήσει από τις 8 του μήνα.

Οι θεατές θα έχουν τη δυναντότητα να απολαύσουν περισσότερς από 130 παραγωγές.

Στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν επτά θεατρικές παραστάσεις (εκ των οποίων δύο συμπαραγωγές με τα ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και Ιωαννίνων) και στη Μικρή Επίδαυρο τέσσερις παραστάσεις.

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Μαΐου στο θέατρο “Ολύμπια” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ η Επίδαυρος θα ανοίξει στις 30 Ιουνίου με την παράσταση “Επτά επί Θήβας”.

Η προφεστιβαλική περίοδος ξεκινά στην Πειραιώς 260 στις 22 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 28. Εκεί θα φιλοξενηθούν δύο αυτοδιαχειριζόμενες πλατφόρμες: το δημοφιλές Βοb Festival, που προσφέρει βήμα πειραματισμού σε νεοσύστατες θεατρικές ομάδες, και η queer πλατφόρμα Sound Acts.

Το τρέιλερ του Φεστιβάλ Αθηνών μόλις κυκλοφόρησε και έχει πρωταγωνιστές τα φετινά σύμβολα του φεστιβάλ, τη Σφίγγα, τον Μινώταυρο και τον Πήγασο.

Τσέζαρις Γκραουζίνις – Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
​Επτά επί Θήβας / Αισχύλου

Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ.

Όταν ήρθε, ωστόσο, η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Εξοργισμένος ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί των δύο αντίπαλων στρατευμάτων παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης, με τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη αντιμέτωπους στην έβδομη πύλη.

Κεντρικός ήρωας της τραγωδίας είναι ο Ετεοκλής η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση σε μια μάχη καταδικασμένη, χωρίς πραγματικό νικητή.

Από τις μεγάλες επιτυχίες του περυσινού προγράμματος της Επιδαύρου, οι Επτά επί Θήβαςεπαναλαμβάνονται και φέτος, ανοίγοντας το πρόγραμμα των Επιδαυρίων 2017. Μια παράσταση που ερευνά πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης συμβαδίζει με την ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι, παρά τον φόβο, την ανασφάλεια, την απελπισία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ