ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. |
4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού
 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 4ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από 12 έως 14 Μαΐου 2017. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία παρέλαβε την σκυτάλη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ναύπλιο τον περασμένο Οκτώβριο μετά το πέρας των εργασιών της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρεβέζας αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη Ιωαννίνων κ. Ιωάννου υποδέχθηκε τους Αντιπεριφερειάρχες στον συνεδριακό χώρο του Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης, όπου αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου και καινοτόμες δράσεις για θέματα προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος και του πολιτιστικού πλούτου με επίκεντρο τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Κοινή άποψη όλων των Αντιπεριφερειαρχών ήταν ζητήματα που αφορούν την ενδυνάμωση των μεταξύ τους συνεργιών όσον αφορά την προσέλκυση αγορών του εξωτερικού, την κοινή προβολή σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από τα νέα οδικά δίκτυα, όπου παρουσιάστηκε το παράδειγμα της ViaEgnatia, τρόποι βελτιστοποίησης για την αποτελεσματική υποβολή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από κοινού καθώς και τη θεσμική θωράκιση με το Υπουργείο Τουρισμού και τη συνεργασία με τον ΕΟΤ. Επίσης συμφωνήθηκε η άμεση υλοποίηση κοινής ψηφιακής εργαλειοθήκης για την ανάρτηση των δράσεων και του πληροφοριακού υλικού με στόχο τον καλύτερο συντονισμό εκ μέρους των Περιφερειών και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας σε επίπεδο προβολής.

Πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη θεσμική θωράκιση του ρόλου των Περιφερειών

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου στην παρέμβαση της αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των Περιφερειών και την ανάγκη να πρωτοστατήσουν στην χάραξη του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε στην περαιτέρω εδραίωση του θεσμού ειδικότερα όσον αφορά τον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, προτείνοντας την θεσμική εκπροσώπηση των Περιφερειών στις αποφάσεις του Υπουργείου Τουρισμού με τη μορφή Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία ως Περιφέρεια Πελοποννήσου να ετοιμάσει πρόταση που θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνάντηση και θα αφορά την δημιουργία θεσμικού οργάνου δικτύωσης μεταξύ των Περιφερειών. Τέλος η κα. Νικολάκου ανέφερε ότι οι αιρετές Περιφέρειες αποτελούν τη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσω ενός νέου σύγχρονου σχεδιασμού όλων των εργαλείων μόχλευσης και προγραμμάτων χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Τα αποτελέσματα των εργασιών θα τεθούν από τους Αντιπεριφερειάρχες στην Υπουργό Τουρισμού κα. Κουντουρά Έλενα σε συνάντηση που θα έχουν μαζί της.
Ομόφωνα αποφασίσθηκε η 5η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού να φιλοξενηθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ