ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Στους δρόμους και πάλι επαγγελματίες και επιστήμονες για το 61% «καπέλο» στις εισφορές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. |
Στους δρόμους και πάλι επαγγελματίες και επιστήμονες για το 61% «καπέλο» στις εισφορές
 Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ. Αυτή ακριβώς η αδυναμία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων αποδείχθηκε από τη μείωση που παρουσίασε η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ, που έφτασε το 9% μέσα σε ένα μόλις έναν μήνα.

Με τα στοιχεία του Μαρτίου να είναι κάθε άλλο εκτός από ενθαρρυντικά καθώς έδειξαν μηνιαίο έλλειμμα 45 εκατ. Ευρώ, τα στελέχη του ΕΦΚΑ αγωνιούν για το ύψος των εισφορών του Μαρτίου που θα καταβληθούν μέχρι σήμερα που λήγει η προθεσμία.


Την ίδια στιγμή, το ΤΕΕ υπολογίζει ότι «η κυβέρνηση μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ έρχεται και αυξάνει έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το νέο ασφαλιστικό, δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα».

Στη χθεσινή τους σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας τόνισαν ότι «η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Έφη Αχτσιόγλου, ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό» και σημείωσαν ότι «προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα».

Διαμαρτυρόμενοι για το «καπέλο» στις εισφορές το 2018 μάλιστα, οι επιστημονικοί φορείς απευθύνουν το κάλεσμα «να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία», ζητώντας από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ