ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Γιώργος Παπαθεοφάνης: Μισθολόγιο = Φτωχολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. |
Γιώργος Παπαθεοφάνης: Μισθολόγιο = Φτωχολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας

Συνάδελφοι,
     Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της χώρας και η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) μας καλούν να δώσουμε δυναμικό παρόν στην Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/05/2017 και ώρα 17:00 στην Αθήνα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή).


Η παρουσία όλων μας κρίνεται άκρως αναγκαία καθώς δίνεται ένας αγώνας ζωής, ένας αγώνας επιβίωσης, ένας αγώνας ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας, ένας αγώνας για το οικονομικό & μισθολογικό μέλλον τόσο  το δικό μας όσο και των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι, η Συν + Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά αλλά δεν βρήκε ούτε τα ισοδύναμα  όπως διαλαλούσε, ώστε να αποφύγουμε το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών αλλά και του χρονοεπιδόματος μας.

Ακάθεκτη προχώρησε στην υπογραφή  της περιβόητης αξιολόγησης με τους Θεσμούς = Τρόικα η οποία συμπεριλαμβάνει νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των Σωμάτων Ασφαλείας.
    
Για να επιτευχθεί αυτό εμφανίζουν από το πουθενά νέο μισθολόγιο το οποίο τάχιστα με την μορφή κατεπείγοντος φέρνουν στην Βουλή για ψήφιση του, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και το επικίνδυνο του επαγγέλματος μας, καθώς επίσης δεν αναγνωρίζεται η στρατιωτική θητεία ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας όπως εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα, ώστε αυτή να προσμετράτε στα νέα μισθολογικά κλιμάκια.
    
Καρατομούν το αστυνομικό προσωπικό σε τέσσαρες μισθολογικές κατηγορίες, καταργώντας όλα σχεδόν τα επιδόματα εκτός του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και θέσεις ευθύνης, δημιουργώντας έτσι στρεβλώσεις και αδικίες εις βάρος μας διότι σε κάποιες κατηγορίες συναδέλφων δεν δύνεται η ευκαιρία να φτάσουν μέχρι το 1ο κλιμάκιο αλλά και τα κλιμάκια ανά κατηγορία έχουν διαφορετικό βασικό μισθό.
Αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, χωρίς διάλογο επί αυτού όπως είχαν υποσχεθεί και χωρίς να δώσουν την δυνατότητα στην Ομοσπονδία μας για κατάθεση απόψεων και διαβούλευσης, καθώς το νέο μισθολόγιο κατατέθηκε αιφνιδιαστικά με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και αυτών που το δημιούργησαν και κρατούσαν τόσο ερμητικά κλειστά στα γραφεία τους, αγνοώντας επιδεικτικά όλους εμάς και θέλοντας να αποκρύψουν τις επιπτώσεις που θα έχει στην μισθοδοσία μας.
     
Συνάδελφοι, οι περικοπές από τη εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα είναι μεγάλες, είμαστε ένα βήμα πριν την οικονομική μας κατάρρευση η οποία θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στο βιοτικό και οικογενειακό μας επίπεδο.

Οι περικοπές στην μισθοδοσία μας σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολόγητου θα συρρικνώσουν αισθητά το ετήσιο εισόδημά μας σε εξευτελιστικά επίπεδα που δεν το αξίζει ο Έλληνας Αστυνομικός.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι ασκούμε ένα επικίνδυνο επάγγελμα χωρίς να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία, εύλογα τίθεται το ερώτημα αν κάποιος αξίζει να κινδυνεύει για ψίχουλα και να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναγνωρίζεται επίσημα από την Πολιτεία η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και χωρίς να εξασφαλίζεται πλήρως η οικογένειά του σε τυχόν απεχθούς συμβάντος. Άραγε πόσο εκτιμάτε η ζωή ενός αστυνομικού από την πολιτεία, ίσως ως ένα εργατικό ατύχημα όπως μας είπαν κάποτε έτσι απλά χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς ίχνος ντροπής για την προσβολή της μνήμης των νεκρών συναδέλφων μας που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Οι πρόγονοι μας διακρίθηκαν για τον πολιτισμό, την φιλοσοφία, την δημοκρατία, την ανδρεία και τον ηρωισμό τους, καθώς δημιούργησαν και εδραίωσαν με νόμους  την δημοκρατία, αντιπαρατάχθηκαν σε πολλούς εχθρούς της Πατρίδας υψώνοντας το ανάστημά και την φωνή τους γράφοντας την δική τους ιστορία λέγοντας ότι: «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
    
Συνάδελφοι εμείς έτσι θα τα αφήσουμε όλα αυτά, όταν με το νέο μισθολόγιο φέρνουν τα πάνω κάτω και μας παίρνουν το ψωμί της οικογένειάς μας. Σίγουρα όχι. Κάτω από αυτή την βαριά κληρονομιά που κουβαλάμε είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε υψώνοντας την δική μας φωνή κατεβαίνοντας όλοι στους δρόμους συμμετέχοντας στην ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/05/2017 και ώρα 17:00 στην Αθήνα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή), στέλνοντας το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.!!!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.!!!!!
  
Τα ανωτέρω εκφράζουν την προσωπική άποψη του Αρχ/κα Παπαθεοφάνη Γεώργιου Πρόεδρου της Ε.Α.Υ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, σε ένα κάλεσμα των συναδέλφων όλης της χώρας στην ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την 17/05/2017 και ώρα 17:00 στην Αθήνα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή), ώστε με την συμμετοχή μας να προκαλέσουμε μια λαοθάλασσα η οποία να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και ένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Ομοσπονδία μας.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ