ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έκθεση της Πηνελόπης Γατσά «Παράθυρο στο Ναύπλιο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:13:00 μ.μ. | |
Έκθεση της Πηνελόπης Γατσά «Παράθυρο στο Ναύπλιο»
 Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στην ΑΙΘΟΥΣΑ 2, από το Σάββατο 20 Μαΐου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου, την έκθεση «Παράθυρο στο Ναύπλιο» της Πηνελόπης Γατσά με έργα κολάζ εμπνευσμένα από την πόλη.

Η ενότητα της έκθεσης περιλαμβάνει 20 κολάζ που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Με υπομονή και προσήλωση στη λεπτομέρεια, η Πηνελόπη Γατσά έρχεται ξανά στο Ναύπλιο για να αποτίσει με το έργο της ένα φόρο τιμής σε μια αγαπημένη πόλη. Στα έργα αυτά αναπαριστά χαρακτηριστικά τοπόσημα και μνημεία, λεπτομέρειες από τις γειτονιές και στοιχεία της καθημερινής ζωής στην Αργολική πρωτεύουσα.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης και για τον εορτασμό του ευρωπαϊκού θεσμού της Νύχτας των Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 9μμ η Πηνελόπη Γατσά θα συντονίσει ένα «νυχτερινό» εργαστήριο κολάζ για τους επισκέπτες του ΦΟΥΓΑΡΟΥ από 15+ στα Εργαστήρια και θα μοιραστεί μαζί τους μυστικά της τέχνης της! Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα επαναληφθεί και την Κυριακή 21/5 στις 2μμ.
Πηνελόπη Γατσά

Με σπουδές στα graphic arts του London College of Printing, η Πηνελόπη Γατσά έχει εργαστεί ως γραφίστρια, επιμελήτρια φωτογραφίσεων, στυλίστα και αρθρογράφος σε θέματα design.

Χρησιμοποιώντας χαρτί, σίδερο και πανί, σχεδιάζει και δημιουργεί, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και χώρους τέχνης ανά την Ελλάδα. Έχει διακριθεί στην Έκθεση «Αναζητώντας την Ολυμπιακή Ιδέα» του Δήμου Αθηναίων το 2002. Το 2003 παρουσίασε τη δουλειά της στην Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου. Συνεργάζεται με το ArtShop από το 2012 και έχει διδάξει στα Εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ στο διάστημα 2014-15.

Συνδυάζοντας τις δεξιότητες του γραφίστα με το μάτι του στυλίστα και φωτογράφου, η Πηνελόπη Γατσά έχει δημιουργήσει ένα πολύ προσωπικό ύφος στα κολάζ της, που αποτυπώνουν με ελλειπτικό, φωτεινό και χαρακτηριστικό τρόπο εικόνες και τοπόσημα.

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9πμ έως αργά
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 7μμ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2106252633
2752047300
art@fougaro.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ