ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσίασε το νέο του βιβλίο "Αγίων Όρος" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 μ.μ. |
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσίασε το νέο του βιβλίο "Αγίων Όρος" στο Ναύπλιο
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσίασε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 το νέο του βιβλίο "Αγίων Όρος" στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο. 
Η ομιλία και η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συνοικισμό Ναυπλίου στα πλαίσια των εορτασμών της πόλης με τίτλο Κωνσταντίνεια 2017.
Στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει τεθεί προς προσκύνηση για λίγες ημέρες η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας που ήρθε στην πόλη του Ναυπλίου από την Μητρόπολη της Θήρας και τον ιστορικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου ,με την άδεια του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και νήσων Επιφανίου.
Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες .
Πριν την ομιλία τελέσθηκε η ακολουθία του Ιερού ευχέλαιου από τον εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φρίμη.
ΑΓΙΩΝ ΟΡΟΣ

Κάθε χρόνο και μία και δύο φορές θα επισκεπτόμουν το Όρος ν'αναπνεύσω τον αέρα του, ν'ακούσω τη φωνή του. Πολύ λίγο έως καθόλου με ενδιέφεραν οι αμύθητοι πολιτισμικοί θησαυροί του όρους. Αυτό που κυρίως με ενδιέφερε ήταν οι άνθρωποί του ή, καλύτερα, η αθέατη πλευρά του Όρους. 
Κάποια αφανή γεροντάκια που σε εντυπωσιάζουν με την απλότητα και την καλοσύνη, τη σαλότητα και την γνησιότητα, την ευγένεια αλλά και την τραχύτητα, την ελευθερία και την στενομυαλιά.
Μου άρεσε ιδιαίτερα και το επεδίωκα να ακούω τις διηγήσεις των Αγιορειτών, ειδικά των παλαιών. Μου άρεσε ο τρόπος που διηγούντο, έστω κι αν είχαν κάποια αφέλεια ή μάλλον παιδικότητα. Άλλωτε "των τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών.."
...Ας είναι λοιπόν τούτο το σημειωματάριο-ημερολόγιο ένα δίκαιο όφλημα στο "κλεινόν Όρος" και μια εκ βαθέων ευχαριστία στους αγιορείτες πατέρες που γνωρίσαμε και μας στήριξαν στα δύσκολα χρόνια της νιότης και όχι μόνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ