ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανοιχτή επιστολή της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 π.μ. | |
Ανοιχτή επιστολή της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή του 4ου μνημονίου, στις 7 Ιούνη, έχουμε να δώσουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 86η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας (ΔΟΕ). Το διακύβευμά της είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο-οδοστρωτήρα, που έρχεται να ολοκληρώσει τη «δουλειά» των προηγούμενων.


Το Αύγουστο του 2015 ΣΥΡΙΖΑ  - ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο. Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή ένα ακόμα σκληρότερο πακέτο μέτρων. Ψήφισε το 4ο Μνημόνιο που φέρνει: Σφαγή στους μισθούς ακόμα και των 400 €, μέσα από την συντριβή του αφορολόγητου, περικοπή τουλάχιστον μιας σύνταξης ακόμα μέσα από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, περικοπές κοινωνικών και προνομιακών επιδομάτων (π.χ. τέκνων, θέρμανσης, ανεργίας), άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων, επαναφορά του lock out, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, κ.α.). Ταυτόχρονα νομοθετεί νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
Για την Παιδεία φέρνει συμπληρωματικό μνημόνιο. Γενικεύει τη μαθητεία, προχωρά σε νέες περικοπές στα οικονομικά της Εκπαίδευσης, ανοίγει άμεσα το ζήτημα της αξιολόγησης – κρατικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, προωθεί συμπτύξεις συγχωνεύσεις, μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, αδιοριστία επ' αόριστον, συζητιέται αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών κ.ά.
Θα συνεχιστεί στην Ομοσπονδία μας η κυριαρχία των συμβιβασμένων παρατάξεων του παλιού (ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) και του νέου (ΕΡΑ) κυβερνητικού συνδικαλισμού,  των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που «έβαλαν πλάτη» στηρίζοντας την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση παγιδεύοντας και εξαπατώντας τους εργαζόμενους αφού έγιναν ντεκόρ της κυβέρνησης στηρίζοντας τη διαπραγμάτευση και με διαδηλώσεις στις πλατείες που έφερε το 3ο μνημόνιο, των παρατάξεων που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργώντας μέσα στα συνδικάτα ως αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών που γεννούσαν οι βάρβαρες αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές βοήθησαν  για να περάσει η μνημονιακή καταστροφή με τις λιγότερες αντιδράσεις;
Θα συνεχιστεί η κυριαρχία εκείνων των συνδικαλιστικών παρατάξεων που έχουν βυθίσει τη ΔΟΕ και τον κλάδο μας σε πλήρη αγωνιστική απραξία;
Θα δώσουμε συγχωροχάρτι στις παρατάξεις των μνημονιακών κομμάτων που κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα, αυτών που έχουν ρημάξει τις ζωές μας με τις φοροληστρικές πολιτικές, αυτών που έχουν πετσοκόψει και συνεχίζουν να πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που ευθύνονται για χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και για τη νέα μετανάστευση των παιδιών μας;
Θα επιβραβεύσουμε όλους εκείνους που στηρίζουν τα κόμματα και τις πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, κατακρεουργούν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας, επαναφέρουν την αξιολόγηση-χειραγώγηση, οδηγούν στην ανεργία και στον εργασιακό μεσαίωνα τους νέους μας συναδέλφους και τους αναπληρωτές;
Ή θα δώσουμε ώθηση και θα ενισχύσουμε με την ψήφο μας τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού, αυτές που αταλάντευτα ήταν, είναι και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε εκπαιδευτικού και κοινωνικού αγώνα; Εκείνες τις δυνάμεις που βάζουν πάνω από όλους και από όλα το ταξικό συμφέρον των εργαζομένων κι όχι τα κέρδη των μονοπωλίων και των αφεντικών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ψήφος μας αυτές τις κρίσιμες στιγμές με τα τύμπανα της αξιολόγησης να ηχούν δυνατά αποκτά ίσως περισσότερη αξία από κάθε άλλη φορά. Μην τη σπαταλήσουμε στους χειροκροτητές και υποστηρικτές των μνημονιακών κομμάτων, στους θιασώτες της αξιολόγησης, σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα καμώνοντας δήθεν ότι διαφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές την ίδια ώρα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τα κόμματα που τις εφαρμόζουν.
Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο με τα αλλεπάλληλα μέτρα και τα Μνημόνια, που τσακίζουν τη ζωή μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας, με την οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές. Το δρόμο της καθολικής σύγκρουσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με το αστικό κράτος και τη διοίκηση, με το πολιτικό προσωπικό τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ. 
Σήμερα φανερώνονται πιο καθαρά, δύο επιλογές. Η πρώτη είναι πολυφορεμένη και με πολλά διαφορετικά κουστούμια που φέρνουν το ίδιο πικρό αποτέλεσμα για τη ζωή μας. Υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής μας μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και της δικτατορίας του κεφαλαίου, με βαριές λαϊκές θυσίες που μοναδικό κερδισμένο έχουν μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους που τις καρπώνονται.
Η άλλη επιλογή είναι ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους για να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Η ίδια η ζωή, η πλούσια πείρα, κυρίως των τελευταίων ετών αποδεικνύει περίτρανα ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων, δε μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση. Αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ρόλος της ΕΕ, ως μια λυκοσυμμαχία και δυνάστης της εργατικής τάξης, των λαών. Καταρρίπτονται οι μύθοι ότι είναι δήθεν "ένωση της αλληλεγγύης και απάνεμο λιμάνι για τους λαούς" όπως ισχυριζόταν η πλουτοκρατία και τα στηρίγματά της.
Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται σε σύγκρουση μ' αυτές τις πολιτικές. Ούτε βήμα πίσω από την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Αγωνιζόμαστε για τη μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για ρήξη με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Ο αγώνας αυτός απαιτεί Σωματεία και Ομοσπονδίες που δε θα είναι κυβερνητικά φερέφωνα αλλά όργανα πάλης στα χέρια μας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ 86Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

                                   Διαλιάτσης Νικόλαος του Παναγιώτη
Εμμανουήλ Αγγελική του Παναγιώτη

Ρέππα Βασιλική του Νικολάου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ