ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Στην Άρτα ο Γιάννης Ανδριανός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | |
Στην Άρτα ο Γιάννης Ανδριανός
 Στην έκτακτη Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΣ Άρτας βρέθηκε ο Γιάννης Ανδριανός ως εκπρόσωπος του κόμματος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. 

Ο κ. Ανδριανός μίλησε για τον άνθρωπο ,την οικονομία και τον πολιτισμό που ήταν και το θέμα της νομαρχιακής συνέλευσης της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του τοπικού Επιμελητηρίου.
Η ομιλία Ανδριανού στη συνέλευση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Άρτας της Νέας Δημοκρατίας: 

“Προχωράμε ενωμένοι μπροστά για να εφαρμόσουμε το μείγμα πολιτικής που χρειάζεται η χώρα για ξεφύγει επιτέλους από την κρίση: Με λιγότερους φόρους, ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανασάνουν τα νοικοκυριά. Με μείωση της σπατάλης. Με βαθιές αλλαγές στο κράτος ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, πιο φιλικό στον πολίτη, πιο ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η μόνη μας έγνοια είναι να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες υπερήφανους”.

Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στη συνέλευση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Άρτας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το τι ζήσαμε όλοι μας τα τελευταία δύο χρόνια, δεν χρειάζεται να σας το υπενθυμίσω: Μέσα στον κυκεώνα του λαϊκισμού και των κενών υποσχέσεων, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο για την μεταπολιτευτική ιστορία κλίμα όξυνσης και πόλωσης, με μια κυβέρνηση που έφτασε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τους θεμελιώδεις προσανατολισμούς της χώρας, η παράταξή μας έμεινε όρθια και περήφανη. Μείναμε πιστοί στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Δεν καταφύγαμε στα ψέματα, δεν προσπαθήσαμε να διχάσουμε τους Έλληνες.

Πιστοί στις αρχές μας μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Μιλήσαμε για τους θανάσιμους κινδύνους που κρύβουν τα μεγάλα λόγια. Μιλήσαμε για την ανάγκη εις βάθος αλλαγών σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Περιγράψαμε, χωρίς ωραιοποιήσεις και κούφιες υποσχέσεις, την πολιτική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει ξανά προοπτική στην κοινωνία: για την επιστροφή στην ανάπτυξη, για την επούλωση των πληγών στην κοινωνία μας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την στήριξη των αδυνάτων και των παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

Τώρα που η σκόνη του λαϊκισμού, των ψεμάτων και της ανευθυνότητας κατακάθεται, το δικό μας μήνυμα γίνεται ξανά μέρα με τη μέρα πιο δυνατό. Και δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν σταθερά αυτή τη νέα δυναμική. Το βλέπουμε καθημερινά: Φίλοι και συναγωνιστές που για τους δικούς τους λόγους είχαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης κρατήσει αποστάσεις, έρχονται ξανά κοντά μας για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κοινή προσπάθεια. Μέρα με τη μέρα, ολοένα και περισσότερο άνθρωποι προερχόμενοι από κάθε ιδεολογικό χώρο, πλέον αντιλαμβάνονται ότι η μόνο η δική μας πρόταση, η φιλελεύθερη, πατριωτική, δημοκρατική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ακόμη και όσοι παραμένουν απέναντί μας θεωρούν πλέον βέβαιη την εκλογική μας νίκη όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Πόσο μάλιστα, όταν η καταστροφική πορεία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, η πορεία που οδήγησε στην αχρείαστη περιπέτεια των κεφαλαιακών ελέγχων και του τρίτου μνημονίου, έρχεται τώρα να συμπληρωθεί από ένα νέο, εξίσου αχρείαστο τέταρτο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο, που, όπως και το προηγούμενο φέρει φαρδιά-πλατιά, και αποκλειστικά, την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όλους αυτούς τους μήνες της καθυστέρησης και της παλινωδίας, εμείς τονίζαμε με κάθε ευκαιρία ότι το φιάσκο του 2015, η τάχα “περήφανη διαπραγμάτευση” που φόρτωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον βάρη στις πλάτες των Ελλήνων δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Τονίσαμε ότι οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα αποβούν εις βάρος της Ελλάδας, εις βάρος των πιο αδυνάτων καθώς και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Και η προειδοποίησή μας αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως. Οι νέες επιβαρύνσεις που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μ' αυτό το τέταρτο Μνημόνιο ισοδυναμούν με περικοπή μέχρι και ενός μισθού για τους μισθωτούς και μέχρι δύο συντάξεων για τους συνταξιούχους. Δρομολογούν μάλιστα νέες αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, και νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Τα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία δεσμεύθηκε η Κυβέρνηση, πολύ πιο ψηλά από τις αρχικές απαιτήσεις των δανειστών, εγκλωβίζουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και υπονομεύουν την προσπάθεια για ανάκαμψη. Αντί για παροχές 12 δις, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, επέβαλαν νέα μέτρα ύψους 12,5 δις, μια απόκλιση που ξεπερνά τα 24 δις ευρώ.
Αυτά είναι τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης: Οκτώμιση φορές περισσότερα μέτρα απ' ό,τι προέβλεπε το μέηλ Χαρδούβελη! Τέσσερις φορές περισσότερα μέτρα απ' όσα ζητούσε το 2014 το ΔΝΤ από την Κυβέρνηση Σαμαρά! Βάρη τα οποία καλούνται να σηκώσουν οι πλέον αδύναμοι, οι πλέον παραγωγικοί, οι νέοι άνθρωποι της πατρίδας μας.

Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και όχι μόνο φέρνουν ακόμη πιο σκληρή λιτότητα, αλλά και δεσμεύουν τη χώρα για πολλά ακόμα έτη. Υποσχέθηκαν πατριωτική αντίσταση, και δέσμευσαν τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. Υποσχέθηκαν να τελειώσουν ό,τι παλιό κρατά τη χώρα πίσω, και ανασύρουν από τα χρονοντούλαπα της Ιστορίας τις πιο παλαιοκομματικές πρακτικές.

Και καθώς πλέον το αφήγημα της περήφανης διαπραγμάτευσης δεν φτάνει για να συσκοτίσει τις πραγματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, προσφεύγουν στα “αντίμετρα”. Αποφεύγουν να αναφέρουν όμως ότι τα αντίμετρα αυτά θα ισχύσουν μόνο κατά το ποσοστό που η Ελλάδα θα υπερβεί τον στόχο του 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος, και πως, για να εφαρμοστούν στο σύνολό τους το πλεόνασμα θα πρέπει να φτάσει στο αστρονομικό ποσοστό του 5,5%, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την πραγματική οικονομία και τα νοικοκυριά.

Φτωχοποιούν τους Έλληνες, εξοντώνουν τη μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, για να τους εγκλωβίσουν στη συνέχεια στην κρατική ελεημοσύνη. Παίρνουν το φαγητό από το ψυγείο των οικογενειών, για να μοιράσουν στη συνέχεια συσσίτιο.

Ξεσκεπάζοντας αυτή την παράλογη λογική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρότεινε το εξής απλό: αν πραγματικά πιστεύουν ότι θα πιάσουν τον φετινό στόχο για το πλεόνασμα, να μειώσουν από τώρα τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% και τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% - δυο συγκεκριμένα μέτρα, με περιορισμένο και απολύτως μετρήσιμο δημοσιονομικό αποτύπωμα, που θα ανακουφίσουν όμως την ελληνική οικογένεια και θα δώσουν πνοή ζωής στην πρωτογενή παραγωγή.
Γιατί εμείς, θυμίζω, είχαμε στο 13% τόσο τα αγροεφόδια, όσο και τον ΦΠΑ στην εστίαση πιστεύοντας – και η πεποίθησή μας αυτή δικαιώθηκε στην πράξη – ότι η στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών ενισχύει την πραγματική οικονομία, και κατά συνέπεια και τα δημόσια έσοδα.

Ο κ. Τσακαλώτος το αποκάλυψε σε ανύποπτο χρόνο στη Βουλή: δεν είναι ιδεολογικά αντίθετοι με την υψηλή φορολόγηση. Ίσα-ίσα που την θεωρούν απαραίτητο εργαλείο αναδιανομής. Δεν πιστεύουν, όπως είπε, ότι η παραγωγή του πλούτου είναι προϋπόθεση της διανομής τους. Είναι συνεπείς στην ιδεολογία τους. Δεν τους ενδιαφέρει η εξύψωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και ιδίως των λιγότερο προνομιούχων. Προτιμούν την ισοπέδωση στην εξαθλίωση.

Το βλέπουμε και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν τους ενδιαφέρει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Εχθρεύονται τις ιδιωτικές επενδύσεις και βάζουν σ' αυτές το ένα εμπόδιο μετά το άλλο – εκτός βέβαια αν έχουν να κερδίσουν μικροκομματικά οφέλη. Δεσμεύονται για την προώθηση των επενδύσεων, και μετά με κάθε απίστευτο πρόσχημα επιδιώκουν την ακύρωσή τους.

Ο μόνος τρόπος, λένε, για την αντιμετώπιση της ανεργίας περνά μέσα από το Δημόσιο. Και στην κατεύθυνση αυτή, επιδιώκουν σήμερα να χτίσουν το δικό τους κομματικό κράτος. Κρατάνε ομήρους χιλιάδες συμβασιούχους με την προσδοκία της μονιμοποίησής τους. 

Και τώρα, αυτή η φάμπρικα, της οποίας την αντισυνταγματικότητα εξαρχής είχαμε επισημάνει, ακυρώνεται με δικαστική απόφαση. Είναι η τέταρτη βασική πολιτική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης που κρίνεται αντισυνταγματική, μετά το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, το νόμο Μπαλτά για τους διευθυντές εκπαίδευσης και το νόμο Πολάκη για την καθαίρεση των Διευθυντών Νοσοκομείων.
Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα: με την αγωνία των ανθρώπων που αναζητούν με αγωνία μια θέση δουλειάς, πολλοί ύστερα από χρόνια στην ανεργία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει. Όπως επίσης κανείς δεν δικαιούται να παίζει και με την αγωνία των παιδιών που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Θέλοντας να στρέψουν την επικαιρότητα μακριά από το τέταρτο μνημόνιο που φέρνουν και τις συνέπειές του, έσπευσαν να εξαγγείλουν την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων. Και είναι τόσο πρόχειρη, τόσο καταφανώς κούφια η εξαγγελία αυτή, που ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας δήλωνε την ίδια ώρα άγνοια ως προς τη διαδικασία που θα αντικαταστήσει τις πανελλήνιες.

Και έχει σημασία, ιδιαίτερα εδώ, στην Άρτα και την Ήπειρο να το τονίζουμε αυτό να τονίζουμε ότι δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν με την παιδεία και την απασχόληση. Εσείς εδώ στην Ήπειρο, την πρώτη στ' άρματα, στα γρόσια και τα γράμματα, εδώ στην Ήπειρο που τόσο έχει υποφέρει από την αφαίμαξη των νέων ανθρώπων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό σε άλλες εποχές αναζητώντας δουλειά, και μεταναστεύουν και τώρα, δεν θα επιτρέψετε και δεν θα επιτρέψουμε αυτή την κοροϊδία.

Όπως επίσης και δεν πρέπει να ξεχνάμε την κοροϊδία των ημερών του Πάσχα, Με τον κ. Τσίπρα να κόβει κορδέλες σε δρόμους που άνοιγαν , για να ξανακλείσουν αμέσως μετά.

Από δω και πέρα, αυτή θα είναι η στρατηγική τους. Από τη μια, ο αποπροσανατολισμός από τις συνέπειες της πολιτικής τους. Από την άλλη, η δημιουργία κομματικού κράτους και της νέας διαπλοκής. Και όσο περνά ο καιρός, τόσο και τα τελευταία πέπλα του δήθεν “ηθικού πλεονεκτήματος” θα εγκαταλείπονται. Όσο πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής, τόσο περισσότερο θα αποθρασύνονται και θα εγκαταλείπουν κάθε πρόσχημα.

Τώρα είναι λοιπόν που ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος του Νεοδημοκράτη και της Νεοδημοκράτισσας

γίνεται ακόμη πιο κρίσιμος. Είναι στο χέρι μας το θετικό για μας κλίμα που ήδη διαμορφώνεται στην κοινωνία να ενισχύεται μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο. Είναι στο χέρι μας να απευθυνθούμε σε κάθε συμπολίτη μας που πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα για την επιστροφή της χώρας στη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα. Είναι χρέος μας να απαντάμε στο λαϊκισμό, απ' όπου κι αν αυτός προέρχεται, με τα επιχειρήματα και τον προγραμματικό μας λόγο. Είναι χρέος μας, ενωμένοι να δώσουμε για μια ακόμη φορά τη μάχη για την πατρίδα και την παράταξη.

Όπως ξέρετε, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε μια μεγάλη διαδικασία ανασύνταξης και ανανέωσης. Πρωτοβουλίες όπως το μητρώο των πολιτικών στελεχών και η πολιτική ακαδημία δίνουν το στίγμα αυτής της προσπάθειας. Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά μας και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε η δύναμη που και μπορεί και θέλει να εφαρμόσει τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους εαυτούς μας. Προετοιμαζόμαστε για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση χωρίς κούφιες υποσχέσεις, με συγκεκριμένο, στοχευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και πιο συγκεκριμένο.

Προχωράμε ενωμένοι μπροστά για να εφαρμόσουμε το μείγμα πολιτικής που χρειάζεται η χώρα για ξεφύγει επιτέλους από την κρίση: Με λιγότερους φόρους, ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανασάνουν τα νοικοκυριά. Με μείωση της σπατάλης. Με βαθιές αλλαγές στο κράτος ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, πιο φιλικό στον πολίτη, πιο ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Η μόνη μας έγνοια είναι να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες υπερήφανους. Για μια ακόμη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, είναι η δική μας παράταξη που καλείται να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά. Και είναι καθήκον μας στο διάστημα που μεσολαβεί από τις επόμενες μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής μας να έχουν γίνει ορατά και αισθητά όχι μόνο στη χώρα και στα οικονομικά μεγέθη, αλλά και στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη και της κάθε ελληνικής οικογένειας.

Γιατί πέρα από την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, έχουμε μπροστά μας μια μοναδική ιστορική ευκαιρία: την ευκαιρία να δώσουμε το οριστικό χτύπημα στον λαϊκισμό όλων των αποχρώσεων. Την ευκαιρία να μεταμορφώσουμε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας στην κατεύθυνση της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Την ευκαιρία να πετύχουμε μια πραγματική, και όχι ψευδεπίγραφη νέα μεταπολίτευση, που θα θωρακίσει τη χώρα από νέες περιπέτειες στο μέλλον και θα θέσει τις βάσεις για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε και αξίζουμε.

Οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα κρίνουν τις επόμενες δεκαετίες της πατρίδας μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι στο χέρι μας να είμαστε οι πρωταγωνιστές της μεγάλης αλλαγής που θα δημιουργήσει τη νέα Ελλάδα”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ