ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας στηρίζει την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. |
Η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας στηρίζει την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα
 Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας περιήλθε η πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα, την οποία αφού την εξέτασε ως θέμα στο Δ.Σ. της 11/05/2017 την αποδέχθηκε, καθώς συμφωνεί ότι πρέπει να ξαναβάλουμε την Αργολίδα στον σιδηροδρομικό χάρτη της χώρας και κατά επέκταση τις πόλεις μας.

Η επαναλειτουργία του τρένου για την Αργολίδα είναι μέγιστης σημασίας αφού η υφιστάμενη σιδηροδρομική του γραμμή είναι πρόσφατα ανακαινισμένη και παρόλα αυτά κατέστη αδικαιολόγητα ανενεργή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικά να μετατραπεί σε γραμμή σύγχρονη ηλεκτροκίνητη η οποία να μπορεί να επεκταθεί σε δρομολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών, Κορίνθου, Μυκηνών, Άργους, Ναυπλίου, το οποίο θα πρέπει να είναι ο πρώτιστος στόχος του εγχειρήματος αυτού.

Η Αργολίδα είναι μια άκρως τουριστική περιοχή, η επαναλειτουργία του τρένου θα δώσει πολλές λύσεις στην μετακίνηση επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και των μονίμων κατοίκων των δύο μεγάλων Καλλικράτικών Δήμων Ναυπλιέων και Άργους - Μυκηνών όπου θα εξασφαλίζεται χαμηλό κόστος μετακίνησης, αποσυμφόρησης κυκλοφοριακού, ασφαλή μετάβαση και το κυριότερο την προστασία του περιβάλλοντος.

Θεωρούμε ότι η πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα, είναι εφικτή και τεκμηριωμένη πλήρως αφού προβλέπει και περιγράφει αναλυτικά όλες τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ως Ένωση συντασσόμαστε και υποστηρίζουμε την πρόταση αυτή και ευχόμαστε στην συντονιστική επιτροπή, να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τους Αργολιδείς πολίτες υπέρ της πρότασης αυτής και να εισακουστεί στους αρμόδιους φορείς ώστε να επιτύχει το στόχο της και κατά επέκταση το έργο της.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ     ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ