ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΚΚΕ Αργολίδας: Υπάρχει διέξοδος σε συμπόρευση με το ΚΚΕ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Υπάρχει διέξοδος σε συμπόρευση με το ΚΚΕ!
 Είναι πρόκληση να μιλά για παροχές και αντίμετρα υπέρ του λαού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως για παράδειγμα ανακοινώθηκε από το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια. 

 Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν στη ίδια ακριβώς κατεύθυνση το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων για να ανακάμψει το κεφάλαιο, σε βάρος των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και φυσικά των μικρομεσαίων αγροτών. Η νέα επίθεση δεν αντισταθμίζεται με ψίχουλα γιατί ουσιαστικά παίρνουν 20 και δίνουν πίσω 1 και μάλιστα υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να πιαστούν τα πλεονάσματα 3,5%.

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» γίνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου. Τα μέτρα που πάρθηκαν με όλα τα μνημόνια, μαζί με όσα εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρω περίπου και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Υπάρχει διέξοδος σε συμπόρευση με το ΚΚΕ!

Ο καθημερινός αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει μόνο φτώχεια και πολέμους για τα κέρδη των λίγων.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η ασίγαστη επιθυμία του λαού να ζήσει καλύτερα. Να απολαύσει τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της Ελλάδας.

Σ’ αυτόν το δρόμο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια. Ο δρόμος της σύγκρουσης δεν είναι εύκολος, όμως οι θυσίες της υποταγής είναι και μεγαλύτερες και χωρίς ημερομηνία λήξης.


Τ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ