ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πέτρος Τατούλης, H Περιφέρεια θα αναλάβει τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μάνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | |
Πέτρος Τατούλης, H Περιφέρεια θα αναλάβει τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μάνη
 Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να αναλάβει την ευθύνη των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες για την περιοχή της Μάνης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. την Τρίτη 16 Μαΐου 2017.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε για μια ακόμα φορά τον Υπουργό για το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που ισχύει στη Μάνη, το οποίο δεν ελήφθη υπόψιν κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι Μανιάτες, τις οποίες υποστήριξαν τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και σύσσωμη η περιφερειακή αρχή.

Τόνισε ακόμη ότι οι δασικοί χάρτες στη Μάνη δεν επιδέχονται διορθωτικές κινήσεις, αλλά νέα, ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη προσέγγιση, μετά από τις απαιτούμενες αυτοψίες, ώστε να επιτευχθεί ρεαλιστική αποτύπωση των δασών, η οποία να λαμβάνει υπόψιν της το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς της.

Ο κ. Υπουργός συμφώνησε κατ’ αρχήν στην πρόταση του Περιφερειάρχη και σημείωσε ότι θα εξετάσει το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να δοθεί αυτή η δυνατότητα στην Περιφέρεια.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ