ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

140 χρόνια προσφοράς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (1877-2017)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. |
140 χρόνια προσφοράς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (1877-2017)
10 Ιουνίου 1877: Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας και πρώτο πρόεδρο τον Μάρκο Ρενιέρη. Σε μια χώρα που τη σάρωναν πολλές επικίνδυνες ασθένειες και υπήρχαν πολύ λίγα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση τους ο φορέας αυτός έπαιξε έναν γιγάντιο ρόλο, παρέχοντας υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα. 

Η ιδέα της ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου γεννήθηκε σε ένα φρικτό πεδίο μάχης από τον οραματιστή Ερρίκο Ντυνάν.

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο ζωής του, ο ΕΕΣ κλήθηκε να παράσχει σημαντική αρωγή σε μια σειρά δράσεις στις υπόδουλες περιοχές της χώρας. Το 1878, παρά τις αδυναμίες και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, συμμετείχε επικουρικά στην Κρητική επανάσταση και στα απελευθερωτικά κινήματα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία .

Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Η ιστορική διαδρομή του ΕΕΣ αποτυπώνεται καθημερινά στις ιστορίες εκατομμυρίων ψυχών.

Από την γέννηση του ΕΕΣ μέχρι και σήμερα κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ