ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

«Μιαούλεια 2017»: Αναπαράσταση Ναυμαχίας και συναυλία της Γλυκερίας στο Λιμάνι της Ύδρας (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
«Μιαούλεια 2017» Αναπαράσταση Ναυμαχίας και συναυλία της Γλυκερίας στο Λιμάνι της Ύδρας (πρόγραμμα)
Τα «Μιαούλεια» σηματοδοτούν μια ιστορική μνήμη για την Ύδρα αλλά και μια συλλογική μνήμη για την Ελλάδα, που χάρη στην Ύδρα άλλα και τα δυο νησιά (Σπέτσες και Ψαρά), κυριάρχησαν στον θαλάσσιο χώρο και έδωσαν την ώθηση για την απελευθέρωση μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.
 

Κατά την διάρκεια των «Μιαουλείων» πραγματοποιούνται μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που διαρκούν δύο περίπου εβδομάδες και περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα Υδραίων καλλιτεχνών, συναυλία με τη γνωστή τραγουδίστρια Γλυκερία, περιλαμβάνει επίσης παραδοσιακούς χορούς (με χορευτικά του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και της ΔΩΔΩΝΗΣ), τοπικές εκδηλώσεις-επιδείξεις συλλόγων, με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων του νησιού, ημερίδες κλπ.

H κορύφωση των εκδηλώσεων των Μιαουλείων 2017 θα είναι το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 με την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και κυρίως της πυρπόλησης ομοιώματος οθωμανικής φρεγάτας από Υδραίους Μπουρλοτιέρηδες αλλά και την καύση πυροτεχνημάτων στην είσοδο του λιμανιού.

Έτσι το πρόγραμμα της κορύφωσης των «Μιαουλείων 2017» περιλαμβάνει:

Παρασκευή 23/06/2017 - Συναυλία με τη Γλυκερία στο Λιμάνι της Ύδρας
Σάββατο 24/06/2017- Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και καύση πυροτεχνημάτων.
Κυριακή 25/06/2017 - Δοξολογία και καταθέσεις στεφάνων-Παραδοσιακοί χοροί.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ