ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

"Ιατρική Απόβαση 2017" από την "Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος" και στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. |
"Ιατρική Απόβαση 2017" από την "Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος" και στο Ναύπλιο
Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου και στελεχώνεται με πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη. Είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομάδα με δράσεις που διοργανώνονται από φοιτητές και απευθύνονται σε φοιτητές. Στόχο της αποτελεί η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η εθελοντική προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου.

Στην πολυετή πορεία της και με την εξωστρέφεια που τη διακρίνει, έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με ομίλους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς, έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, με κορυφαίες το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ) και την Ιατρική Απόβαση. 
Το πρόγραμμα - θεσμός “Ιατρική Απόβαση”, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια της ιστορικής πορείας του, πραγματοποιείται για ακόμη μία φορά από την ΕΕΦΙΕ.

Η “Ιατρική Απόβαση” διοργανώνεται από το 1997, σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερικά Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Έτσι, πρόκειται και φέτος, το 2017, να προσφέρει σε φοιτητές τη δυνατότητα να εργαστούν εθελοντικά σε Μονάδες Υγείας τουριστικών προορισμών, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το πρόγραμμα αφορά σε φοιτητές Ιατρικής - μέλη της ΕΕΦΙΕ από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του τέταρτου έτους σπουδών, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη κλινική εμπειρία.

Στόχοι του προγράμματος είναι τόσο η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στο ιατρικό προσωπικό των νησιών, λόγω του τουριστικού πληθυσμού, καθώς και των προσφυγικών κυμάτων στην χώρα, όσο και η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες, εκτός Πανεπιστημιακών Κλινικών. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το αίσθημα της ένταξης του φοιτητή και μελλοντικού ιατρού σε μία κοινωνία ενεργών πολιτών μέσω της συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις και της δημιουργικής συνάντησης και συνεργασίας φοιτητών από όλη την Ελλάδα.
Φέτος, στο πρόγραμμα εντάσσονται 40 συνολικά προορισμοί από τις 2η, 5η 6η, και 7η Υγειονομικές Περιφέρειες με προορισμούς από τα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη και η διάρκεια του θα είναι από 20 Ιουλίου έως και 27 Αυγούστου 2017. Στο διάστημα αυτό, οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ζευγάρια, και θα ασκηθούν για 10 μέρες υπό την καθοδήγηση και συνεχή επίβλεψη των ιατρών των Μονάδων Υγείας.

Χορηγοί του φετινού προγράμματος είναι οι εταιρείες Blue Star Ferries, ANEK LINES, Fast Ferries, Zante Ferries, ΚΤΕΛ Λακωνίας και το Volcano-Γραφικές Τέχνες (Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος). Τους ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο έργο μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε στη Σελίδα μας στο Facebook: Ιατρική Απόβαση 2017

Και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΦΙΕ:  www.eefie.org

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2017 με 40 μοναδικούς καλοκαιρινούς προορισμούς!
Αναλυτικά τα Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία που πρόκειται να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα της Ιατρικής Απόβασης ανά Υγειονομική Περιφέρεια είναι:
2η Υγειονομική Περιφέρεια
  1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Λήμνου
  2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Μυτιλήνης
  3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ικαρίας
  4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Χίου
  5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Καλύμνου
  6. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κω
  7. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Νάξου
  8. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κυθήρων
  9. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Λέρου
  10. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»
  11. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ρόδου
  12. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Καρλοβάσου Σάμου
  13. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Άνδρου
  14. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Αμοργού
  15. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Θήρας
  16. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Μήλου
  17. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Πάρου
  18. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Τήνου
  19. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Αίγινας
  20. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Πλωμαρίου Λέσβου
  21. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Καλλονής Λέσβου
5η Υγειονομική Περιφέρεια
  1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κύμης – Εύβοια
  2. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ιτέας
  3. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ζαγοράς
  4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Πορταριάς
  5. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Αργαλαστής
  6. ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Σκύρου
6η Υγειονομική Περιφέρεια
  1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚέρΚεντρο Υγειαςρας
  2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κεφαλληνίας (Αργοστόλι)
  3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Λευκάδας
  4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ζακύνθου «Ο Άγιος Διονύσιος»
  5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Καλαμάτας
  6. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ιθάκης
  7. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Λουτρακίου
  8. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Γαλατά
  9. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ναυπλίου
  10. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρεόπολης
7η Υγειονομική Περιφέρεια
  1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Σητείας
  2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ιεράπετρας
  3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Αγ. Νικολάου
  4. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κισσάμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ