ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εκπαιδευτικη επίσκεψη του ΔΙΕΚ Ναυπλίου στην κάβα Καρώνη και στην κάβα του εστιατορίου 360o

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | |
Εκπαιδευτικη επίσκεψη του ΔΙΕΚ Ναυπλίου στην κάβα Καρώνη και στην κάβα του εστιατορίου 360o
Oι σπουδαστές του Β΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ του Δ.ΙΕΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ μαζί με την καθηγήτρια τους κα Πραχάλη Αυγή, πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος Οινολογίας εκπαιδευτική επίσκεψη σε κάβες του Ναυπλίου για να γνωρίσουν από κοντά όσα έμαθαν στη θεωρία κατά τη διάρκεια του εξαμήνου στο μάθημα της οινολογίας.
Αρχικά ξεναγήθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καρώνη στην κάβα Καρώνη στο παλιό Ναύπλιο, ο οποίος μίλησε για μεθόδους οινοποίησης, ετικέτες κρασιών,ειδη και χαρακτηριστικά κρασιών καθώς και για τρόπους φύλαξης, διατήρησης και σερβιρίσματος διαφόρων οίνων. Στη συνέχεια παρουσίασε μια σύντομη γευσιγνωσία ενός ερυθρού και ενός λευκού οίνου που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και οι σπουδαστές προσπαθώντας να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά αρώματα που κρύβουν μέσα τους και τους πιθανούς συνδυασμούς με εδέσματα.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο ξενοδοχείο -μπαρ Ξένον και στο ξενοδοχείο-μπαρ 360ο από τον υπεύθυνο και το προσωπικό των επιχειρήσεων, όπου γνώρισαν από κοντά τα μυστικά της επιτυχημένης κουζίνας και της ξενοδοχειακής επιχείρησης αλλά και τη μεγάλη γκάμα της λίστας κρασιών - κυρίως Πελοποννησιακών οίνων, ιδιαίτερους αφρώδεις οίνους και τις συνθήκες φύλαξης των οίνων στην κάβα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ