ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ολική η καταστροφή στη Βρίσα Λέσβου - Στο 75% οι καταστροφές των σπιτιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:54:00 μ.μ. | |
Ολική η καταστροφή στη Βρίσα Λέσβου - Στο 75% οι καταστροφές των σπιτιών
Την κατάσταση στη Μυτιλήνη αλλά και τα μέτρα βοηθείας προς τους κατοίκους του νησιού που επλήγη από τον σεισμό των 6,1 βαθμών Ρίχτερ, περιέγραψε ο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό της 45χρονης στο χωρίο Βρίσα της Λέσβου. «Στο ελικόπτερο είχαμε μαζί και μια ομάδα της ΕΜΑΚ. Οι άνθρωποι έδειξαν μεγάλη αυτοθυσία, δυστυχώς μια γυναίκα είναι νεκρή», είπε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (ALPHA 989), ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα εξής: «Μόλις τελειώσαμε την συντονιστική σύσκεψη με την περιφερειάρχη. Εξετάσαμε τα μέτρα για την άμεση βοήθεια στους ανθρώπους αλλά και για τις επόμενες ημέρες. Θα ξεκινήσει ο έλεγχος των κτιρίων με προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια, είναι μια άμεση ανταπόκριση με εντολή του πρωθυπουργού. Αντιμετωπίσαμε οργανωμένα και σχεδιασμένα το μέρος».

Ο κ. Τόσκας, επιβεβαίωσε πως στο χωριό Βρίσα οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και υπάρχουν ζημιές στο 75% των σπιτιών αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν καταστροφές στα υπόλοιπα χωριά, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν.Σαντορινιός, έκανε λόγο για ολική καταστροφή στην περιοχή.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως στο Πλωμάρι και στα χωριά της επαρχίας Πλωμαρίου μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και εκκλησίες, καθώς και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων και αυτό του παλιού δημαρχείου, στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης.

Ο κ. Τόσκας έκανε ακόμα γνωστό πως έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τα βοηθήματα προς τους κατοίκους και αναμένονται τα πορίσματα των σεισμολόγων και των μηχανικών ώστε να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις αλλά ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια θα πάρει καιρό.

Αναγνώρισε, ακόμη πως τα αντανακλαστικά του νησιού ήταν άριστα και υπήρχε εμπειρία των φορέων και από το προσφυγικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «εδώ οι άνθρωποι ξέρουν από καταυλισμούς και οργάνωση».

Στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο μηχανικών από τις Κτιριακές Υποδομές για να ελέγξει τα σχολεία και τις υποδομές υγείας του νησιού, καθώς και κλιμάκιο πυροσβεστών - διασωστών από τη Μυτιλήνη και μηχανικών από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών. Μαζί με μηχανικούς στο νησί θα μεταβεί και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τα νησία του Αιγαίου η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Κρέτσου.

Φώτο: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ