ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κρυσταλλοπηγή της παράδοσή μας το Σωματείο "ΜΟΡΙΑΣ" για το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 π.μ. |
Κρυσταλλοπηγή της παράδοσή μας το Σωματείο "ΜΟΡΙΑΣ" για το Ναύπλιο
Απίστευτη Μουσικοχορευτική Παράσταση παραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17-6-2017, στο Θεατράκι του ΟΣΕ, στοΝαύπλιο. Ο ΜΟΡΙΑΣ, ένα Σωματείο ΄΄κόσμημα΄΄ για το Ναύπλιο, κατάφερε να συγκινήσει τους παρευρισκόμενους, με τον σεβασμό και την αξιοπρεπή προσέγγιση της Παράδοσής μας. 

Η συγκίνηση που ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και το πηγαίο χαμόγελο που άνθισε στα χείλη όλων, ήταν το επιστέγασμα της μετάγγισης της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Ιδιαίτερος Σεβασμός και Τιμητική Παρέμβαση έγινε στην Εκδήλωση για δύο ανθρώπους, που έχουν διαγράψει μία αξιοσέβαστη Διαδρομή, στην Αυθεντική Διαφύλαξη της Παράδοσης και της Λαογραφίας μας.
1. Τον κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ,Καθηγητή Αγγλικής Γλωσσολογίας, κορυφαίο Ερευνητή και Λαογράφο, πρώην Διευθυντή ΕΡΤ Τρίπολης, πρώην Πρόεδρο Πολυτέκνων  Αρκαδίας, διακεκριμένο μέλος της Νεστανιώτικης  Κοινωνίας, με πολυετή καριέρα στην Ελληνική Ομογένεια, ο οποίος διάνθισε με τις γνώσεις του και παρουσίασε υποδειγματικά την Εκδήλωση.

2. Την κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ, αυθεντική ερμηνεύτρια του Δημοτικού μας Τραγουδιού, που είναι το 7ο από τα 8 παιδιά του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ( ΛΑΛΙΩΤΟΓΙΑΝΝΗ ), από το Βαλτετσινίκο Αρκαδίας, η οικογένεια της οποίας έχει συμβάλει κομβικά στην διάσωση της Αυθεντικής Δημοτικής μας Μουσικής.
Οι δύο αυτοί Προσκεκλημένοι του ΜΟΡΙΑ, ανταπέδωσαν την Τιμή και την Φιλοξενία αποδίδοντας για όλους μας, με απίστευτο τρόπο το Δημοτικό Τραγούδι Σύμβολο: ΄΄ΛΑΜΠΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.΄΄

Μία μοναδική και συγκινητική στιγμή, που την ολοκλήρωσε η Χορευτική Ζωγραφιά ενός απίστευτου Τσάμικου.
Ο ΜΟΡΙΑΣ ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν με την θετική τους ενέργεια, στην ανύψωση της Εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την Τιμητική τους παρουσία :

- Τον Μητροπολίτη μας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ.
- Το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.
- Τον Σύλλογο Αρκάδων Αργολίδας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ