ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Συμβουλές από την ΔΕΥΑ Ναυπλίου για εξοικονόμηση του νερού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:11:00 μ.μ. |
Συμβουλές από την ΔΕΥΑ Ναυπλίου για εξοικονόμηση του νερού
- Να μην χρησιμοποιείτε το νερό από το δίκτυο για το πότισμα χωραφιών, ελαιώνων, πορτοκαλεώνων, κ.λπ. Το νερό πρέπει να το χρησιμοποιείτε για οικιακή χρήση μόνο και όχι σπάταλα. Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και πρέπει να το προσέχουμε για να το έχουμε.

- Να μην χρησιμοποιείτε ασύστολα το λάστιχο της βρύσης για τον καθαρισμό αυλής, βεράντας, άλλων χώρων. Προτιμήστε άλλους τρόπους που εξοικονομούν νερό.

- Να μην πλένετε το αυτοκίνητό σας με το λάστιχο.

- Η βρύση στο σπίτι, για τις διάφορες δουλειές (πλύσιμο – ξέβγαλμα πιάτων, ντους, ξύρισμα, κ.λπ.) δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια ανοιχτή παρά μόνο τη στιγμή που είναι απαραίτητη. Το ίδιο δε, αποτέλεσμα έχουμε όταν η βρύση δεν τρέχει συνέχεια.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα διενεργεί καθημερινούς ελέγχους και συστάσεις.

Επίσης, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σάς γνωρίζει ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σύνδεση του ακινήτου σας με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης. Οποιαδήποτε επέμβαση μη εξουσιοδοτημένου ατόμου – συνεργείου από την Υπηρεσία μας απαγορεύεται ρητά και οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 1069/80, του Ποινικού Κώδικα και της Ειβ/221/1965 Υγειονομικής Διάταξης, όπως αυτές ισχύουν σήμερα.

Η Υπηρεσία μας διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει στην άμεση διακοπή παροχής νερού και στην επιβολή προστίμου, σύμφωνα με τον Ν. 1069/80, σε περίπτωση που βρεθούν παροχές που συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό και λειτουργούν χωρίς υδρόμετρο θα επιβληθεί ιδιαίτερα αυστηρό πρόστιμο, γι’ αυτό παρακαλείστε όπως προβείτε στην κατάργησή τους πριν αυτές διαπιστωθούν από τον έλεγχο που πραγματοποιείται από την Υπηρεσία μας. Η ύπαρξη, η ανεύρεση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι σήμερα ένα παγκόσμιο πρόβλημα και μπορεί στο μέλλον να «χτυπήσει και τη δική μας πόρτα».

Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και η σωστή χρήση – διαχείρισή του είναι υποχρέωση όλων μας.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ