ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Γιώργος Γαβρήλος: Αναγκαίος ο διάλογος και οι μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:41:00 μ.μ. |
Γιώργος Γαβρήλος: Αναγκαίος ο διάλογος και οι μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση
 Μετά την συζήτηση στο Βουλευτικό για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος δήλωσε:

« Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση με την συμμετοχή της πλειονότητας των αυτοδιοικητικών στελεχών και πολλών εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Αργολίδας, σε όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν την Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης. 

Εισηγητής ήταν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης και παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές που προτείνονται και αφορούν στη σχέση κράτους-αυτοδιοίκησης, στη σχέση μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, στα διοικητικά, τα οικονομικά και την εκλογή των οργάνων των ΟΤΑ. Ασφαλώς μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στους ΟΤΑ.

Οι τοποθετήσεις των περισσότερων ομιλητών εστίασαν στα οικονομικά προβλήματα και στην έλλειψη πόρων στους ΟΤΑ, στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, στην αλλαγή διατάξεων που αφορούν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, στη δυνατότητα συγκρότησης ψηφοδελτίων στις δημοτικές ενότητες, ανεξάρτητα από αυτά που συγκροτούνται για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου κ.α. Διαφάνηκε, ότι τα στελέχη της αυτοδιοίκησης είναι έτοιμα μπροστά στην πρόκληση της απλής αναλογικής και στην ανάγκη συναινέσεων για την προώθηση των τοπικών υποθέσεων.

Ακόμη και σε ζητήματα που δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων, έγινε σαφές, ότι ο διάλογος για τις αλλαγές που προωθούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητος και θα πρέπει στο τραπέζι των συζητήσεων να καθίσει και η αποχωρούσα ΚΕΔΕ. Όλοι επεσήμαναν την ανάγκη της μεταρρύθμισης και τον τομών που πρέπει να επιχειρήσει η κυβέρνηση, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να μπορέσει να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο της, συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην στήριξη της οικονομίας της χώρας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ