ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πέρασε η μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πηγής Κιβερίου Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. |
Πέρασε η μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πηγής Κιβερίου Αργολίδας
 Κατά πλειοψηφία και με ονομαστική ψηφοφορία, πέρασε στην συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σήμερα, το θέμα της γνωμοδότησης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσον αφορά την αξιοποίηση των νερών του Αναβάλου, στην περιοχή του Κιβερίου Αργολίδας.

Η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης και αυτή της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πελοποννήσου, αποχώρησαν απ’ την ψηφοφορία, ενώ οι παρατάξεις που ήταν παρούσες, ψήφισαν αρνητικά.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης αυτής, ήταν η απουσία αρκετών περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας-έλλειπε και ο τοπικός Αντιπεριφερειάρχης- που προέρχονται απ’ την Περιφερειακή Ενότητα της Αργολίδας.

Νωρίτερα και πριν εμφανιστεί ο Περιφερειάρχης, εκφράστηκε πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής, να υπάρξει αναβολή της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την τακτική συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας. Οι περιφερειακές παρατάξεις αντέδρασαν και επικαλέστηκαν τον Κανονισμό και την Νομοθεσία και απαίτησαν, όπως εξελιχθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας κάτω απ’ την δική τους ερμηνεία, όσον αφορά τον αριθμό ψήφων που χρειαζόταν για να περάσει το θέμα. Διαφορετική ήταν η θέση της πλειοψηφίας.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος, θέλησε να τοποθετηθεί στο Σώμα και να γνωστοποιήσει την ομόφωνη-αρνητική- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά το θέμα ίδρυσης μονάδας αφαλάτωσης και παρέμβασης στα νερά της περιοχής. Επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και ισχυρίστηκε ότι είχε έγκαιρα ενημερώσει το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αντίθετη βούληση του Δήμου, σε σχέση με τα πλάνα της Περιφέρειας. Ο ίδιος, διάβασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως μετά αποχώρησε, χωρίς να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Ο Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του, κατηγόρησε τους Δήμους για την ανευθυνότητά τους, πάνω στα θέματα αυτά και τους υπενθύμισε, ότι, δικαιούχος των νερών, στην γεωγραφική περιφέρεια της Πελοποννήσου, είναι αποκλειστικά και μόνο η Περιφερειακή Διοίκηση και κανένας άλλος. Ο Περιφερειάρχης, δήλωσε, ότι πρέπει να προχωρήσει το θέμα γιατί κινδυνεύουν να χαθούν οι χρηματοδοτήσεις.

Ο κ. Τατούλης, χαρακτήρισε προσβολή την αντίκρουση της νομιμότητας απ’ την Δημοτική Αρχή του Άργους και μίλησε για αθέτηση της υπογραφής, από πλευράς Δήμου Άργους, όσον αφορά το έργο αξιοποίησης της πηγής Κιβερίου, μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ