ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Επίκαιρη Ερώτηση Ανδριανού σε Αποστόλου για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:44:00 μ.μ. | |
Επίκαιρη Ερώτηση Ανδριανού σε Αποστόλου για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής παρέμβασής του, επανήλθε καταθέτοντας σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών λόγω των εκτεταμένων ζημιών στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Οι πρόσφατες ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τον Μάιο στην Αργολίδα, ξεπερνώντας κατά περιπτώσεις τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, επέφεραν καταστροφικές συνέπειες στην ανθοφορία των ελαιοδέντρων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει για άλλη μια χρονιά καρπόδεση με την προσδοκώμενη παραγωγή να έχει ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα. Επισημαίνεται μάλιστα ότι σε ό,τι αφορά την Αργολίδα, η φετινή θα είναι άλλη μια χρονιά συνεχόμενης μειωμένης ελαιοπαραγωγής λόγω των επιπτώσεων των καιρικών συνθηκών, προοπτική που δημιουργεί σημαντικότατα επιπρόσθετα προβλήματα στους παραγωγούς, οι οποίοι πλέον όχι μόνο δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι της πολιτείας, αλλά και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών λόγω των ζημιών στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων στην Αργολίδα ώστε να αποζημιωθούν αλλά και να υπάρξουν προβλέψεις ρύθμισης των οικονομικών υποχρεώσεων τους προς την πολιτεία (ασφάλιση, Δ.Ο.Υ, και άλλα)”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ