ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ιερώνυμος προς ιεράρχες: Έγιναν δεκτές οι θέσεις μας για τα Θρησκευτικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. |
Ιερώνυμος προς ιεράρχες: Έγιναν δεκτές οι θέσεις μας για τα Θρησκευτικά
 «Διατηρείται ο Ορθόδοξος χαρακτήρας των Θρησκευτικών και έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις, προσθήκες, διορθώσεις, αφαιρέσεις της Εκκλησίας». Με τη φράση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοψίζει ενώπιον της Ιεραρχίας, το αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών.


Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ομιλία του στο Ανώτατο Διοικητικό Όργανο της Εκκλησίας, που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη (27/06) με αποκλειστικό θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιεράρχες αλλά προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, υπενθυμίζοντάς του τη διαβεβαίωση που του έδωσε προσωπικά: «αν κάτι προκύψει προβληματικό είμαστε έτοιμοι οι δύο πλευρές να το αντιμετωπίσουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζει ότι πριν από λίγες μέρες καταργήθηκαν τα ΦΕΚ (Β΄ 2906 και Β΄ 2920) που εξέδωσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και αντικαταστάθηκαν από νέα που φέρουν την υπογραφή του διαδόχου του Κώστα Γαβρόγλου (Φ.Ε.Κ. Β΄ 2104 και Β΄ 2105 της 19ης Ιουνίου 2017).

Σε ότι αφορά τα νέα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών που θα διανεμηθούν για το σχολικό έτος 2018-2019, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι θα τεθούν στη διάθεση της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση.

Για το αδιέξοδο του διαλόγου που σημειώθηκε το φθινόπωρο του 2016, επιρρίπτει για άλλη μια φορά ευθύνες στον Νίκο Φίλη. Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει «φαλκιδευμένη» τη σύσκεψη μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, που συγκάλεσε στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, ιεράρχες, ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, καθώς, όπως εξηγεί ο κ. Ιερώνυμος, λίγες μέρες πριν ο κ. Φίλης είχε δημοσιεύσει ΦΕΚ με τα αναλυτικά προγράμματα χωρίς να πληροφορήσει την Εκκλησία.

«…διότι πίστευε και ίσως πιστεύει (σ.σ. ο Νίκος Φίλης) ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει άποψη στο δογματικό κυρίως περιεχόμενον των διδασκομένων βιβλίων των Θρησκευτικών. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η διχογνωμία των ανακοινώσεων της συσκέψεως Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Μετά την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου τη σκυτάλη παίρνει ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος παρουσιάζει σε όλους τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλυτικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του διαλόγου και της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ