ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Λουκά από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. |
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Λουκά από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο (βίντεο)
Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017,στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου. τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος όπως κάθε χρόνο είχε επισκεφτεί την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά του Ρώσου .
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει στην πρωτοπρεσβύτερο χειροθεσία του Ιερέα π. Πέτρου Αθανασόπουλου ,ο οποίος υπηρετεί το τελευταίο διάστημα στην θέση του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως Αργολίδος.
Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Ανδριανός ,οι πρώην δήμαρχοι Ναυπλίου Γ.Τσούρνος και Κίου Γ.Μανινής.
Στον πρώτο πανηγυρικό εσπερινό που έγινε την παραμονή της εορτής του Αγίου Λουκά παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ,ο οποίος τέλεσε τον ρσπερινό και την θεία λειτουργία. Πάρα πολύς κόσμος και ιερείς από τη Αργολίδα αλλά κι από άλλες περιοχές κατέκλυσαν τον Ιερό ναό για τους εορτασμούς του Αγίου. Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.
Ο ναός εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο σε μία λαμπρή τελετή εγκαινίων. Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του. Ο Άγιος έζησε σε μία τραγική περίοδο της Ρωσικής Εκκλησίας. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία. .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ