ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Στηρίξτε τους αγρότες της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. |
Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Στηρίξτε τους αγρότες της Αργολίδας
 Σε δήλωση για τις καθολικές ζημιές που υπέστη ο αγροτικός κόσμος από τα καιρικά φαινόμενα η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Πολιτευτής Αργολίδος Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τα εξής:


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν την Αργολίδα, με κορύφωση την καταστροφική χαλαζόπτωση της 16ης Ιουνίου 2017, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Νομού μας, και έθεσαν σε δοκιμασία το μόχθο των αγροτών μας. Στην καρδιά του αργολικού κάμπου, συμπαγείς οπωρώνες με εσπεριδοειδή, βερικοκιές, κηπευτικά, ελιές, νεκταρίνια και ροδάκινα, δέχθηκαν καταστροφικά πλήγματα, οδηγώντας σε απόγνωση τους αγρότες μας, σε μια κρίσιμη καμπή της καλλιεργητικής περιόδου, και ενώ προσδοκούσαν μέσα από τη συγκομιδή και τη διάθεση της παραγωγής τους να ανακουφιστούν κατά το δυνατόν οικονομικά, κάτω από τις συνθήκες γενικότερης ασφυξίας της οποίας διέρχεται η χώρα εξ αιτίας της συνολικά ακολουθούμενης ανερμάτιστης κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η αρνητική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, με στοχευμένες παρεμβάσεις και αποφασιστικές πρωτοβουλίες. Είναι επιτακτικό το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην περιορίζεται σε ρόλο παθητικού θεατή των εξελίξεων. Προέχει να προχωρήσει έγκαιρα η καταγραφή των ζημιών και η ολοκληρωμένη αποτίμηση των επιπτώσεων που επέφεραν. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν και να περατωθούν ταχύτατα οι απαραίτητες επισημάνσεις και εκθέσεις από τους γεωπόνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Επείγει η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθούν κινήσεις, όπως η άμεση αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων στις εφορίες (προκαταβολές φόρου), στα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ), καθώς και η μετάθεση αποπληρωμών για καλλιεργητικά δάνεια, καθόσον για τους επόμενους μήνες οι αγρότες μας δεν θα έχουν κανένα εισόδημα.

Οι αναγκαίες αυτές δεσμευτικές πρωτοβουλίες, είναι βέβαιο θα συμβάλουν στην άμεση ανακούφιση των αγροτών και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κινηθούν με καλύτερους όρους εν’ όψει της προσεχούς καλλιεργητικής περιόδου. Αυτές οι επείγουσες και αναγκαίες παρεμβάσεις ωστόσο, δεν εξαντλούν την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου σε ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη βάση.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας ότι το μέλλον της χειμαζόμενης Ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο δυναμικό πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, θεωρεί ότι η πάγια λύση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου της χώρας μας, περνάει μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάταξης και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Και γι’ αυτό, είναι αποφασισμένη να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, θέτοντας το υπόβαθρο για ένα καλύτερο εθνικό αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει:

1. Στην ενθάρρυνση του συστήματος ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν.

2. Στην άμεση ενεργοποίηση όλων των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

3. Στη διασφάλιση των εγγυητικών κεφαλαίων της δανειοδότησης και της επαρκούς χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα.

4. Στη συνέχιση και επαύξηση της λειτουργίας της κάρτας του αγρότη.

5. Στην επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή, όπως και στη σύγχρονη αξιοποίηση των αγροτικών αποβλήτων και υπολειμμάτων.

6. Στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της οικονομίας, προκειμένου μέσα από τις συνδυαστικές πρωτοβουλίες τους και τις συνδυασμένες δράσεις τους να μεγιστοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

7. Στην απόδοση ιδιαίτερης σημασίας στην ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα της αιγοπροβατοτροφίας, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των αναγκών της Ελληνικής αγοράς.

8. Στην καθιέρωση τακτικού δομημένου διαλόγου ως κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών κατά προϊόν.

9. Στη δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου κατά τα γαλλικά πρότυπα, ώστε οι αγρότες να αποκτήσουν τη φυσική τους έκφραση στη μεταβίβαση και διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Είναι πεποίθηση της Νέας Δημοκρατίας ότι μέσα από την εφαρμογή των μέτρων, που οι ανάγκες της αρνητικής τρέχουσας συγκυρίας επιτάσσουν και οι μεσομακροπρόθεσμες στοχεύσεις της αγροτικής πολιτικής καθιστούν απαραίτητα, θα κατορθώσει να κάνει πράξη την επιδίωξή της για τη μετάβαση της αγροτικής οικονομίας από την κουλτούρα των επιδοτήσεων στην κουλτούρα της επιχειρηματικότητας και από το ξεπερασμένο μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης στο σύγχρονο μοντέλο της αγροτικής επιχείρησης ώστε να γίνει πράξη και στη χώρα μας η βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και η ευημερία των αγροτών, στηριγμένη στην ενδογενή δυναμική του και όχι σε εμβαλωματικές «λύσεις». Η Ελλάδα, χρειάζεται μια νέα εποχή στην αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο της οποίας ο αγρότης θα είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι έρμαιο των μεταβολών της συγκυρίας και τυχαίων παραγόντων, όπως οι καιρικές μεταβολές.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ