ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Εξαφανίζουν το σχολείο της γειτονιάς, «υψώνοντας» στη θέση του το σχολείο της αγοράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | |
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Εξαφανίζουν το σχολείο της γειτονιάς, «υψώνοντας» στη θέση του το σχολείο της αγοράς
Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του σηματοδοτεί το νέο κύμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων στέλνοντας στο μακρινό παρελθόν ό,τι απέμεινε από δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υλοποιώντας τις αποφάσεις του 3ου και 4ου μνημονίου.

Οι υποβιβασμοί σχολείων (Ασκληπιείου) και οι συγχωνεύσεις (Δήμαινας-Νέας Επιδαύρου, Μύλων – Κιβερίου) στην Αργολίδα, αποτελούν ένα ακραίο μέτρο συρρίκνωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και εξαφανίζουν το σχολείο της γειτονιάς, «υψώνοντας» στη θέση του το σχολείο της αγοράς. Επιπλέον χάνονται ακόμα 6 θέσεις δασκάλων, με όποιες συνέπειες έχει αυτό και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Υλοποιούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση ενός σχολείου εμπορικού κέντρου, που θα πρέπει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της αγοράς για να υπάρξει, με μαθητές πελάτες και εκπαιδευτικούς πωλητές. Εκπαιδευτικούς που θα είναι αριθμητικά λιγότεροι αφού οι διορισμοί είναι ανύπαρκτοι, θα δουλεύουν σε δυο τρία ή περισσότερα σχολεία λόγω αύξησης του ωραρίου τους, εκπαιδευτικούς σε διαρκή ομηρία και περιπλάνηση.

Όλα αυτά αποτελούν επιδίωξη των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονίων αλλά ,και πριν από αυτά, στα πλαίσια εφαρμογής του « νέου σχολείου » με τα γνωστά αποτελέσματα κατάργησης πολλών οργανικών θέσεων , αύξησης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, αδιοριστία επ΄αόριστον,…

Καλούμε τα δημοτικά συμβούλια των δήμων των αντίστοιχων σχολείων που συγχωνεύνται ή υποβιβάζονται, τους συλλόγους γονέων , όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ...
...ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ