ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Γιάννης Γκιόλας: Γιατί αντί για τη χρηστή διαχείριση και ανάκαμψη επελέγη η εκποίηση του "Ερρ. Ντυνάν" ; (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας:  Γιατί αντί για τη χρηστή διαχείριση και ανάκαμψη επελέγη η εκποίηση του "Ερρ. Ντυνάν" ; (βίντεο)
 Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην εκποίηση του νοσοκομείου ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄ και τα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν γι αυτήν , συζητήθηκαν ,επί μακρόν , κατά την κατάθεση ,στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για σκάνδαλα στην υγεία ( 1997-2014) του μάρτυρα Λυκούργου Λιαρόπουλου.


Ο κ. Λιαρόπουλος , επί υπουργίας Λοβέρδου διατέλεσε σύμβουλος στο ΄΄Ντυνάν΄΄ με αντικείμενο την σύνταξη έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου , απάντησε σε σειρά ερωτημάτων του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα αναφορικά με τις προτάσεις που είχε υποβάλλει , αν αυτές έγιναν δεκτές και γενικότερα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε ο πλειστηριασμός ενός νοσοκομείου με κοινωφελή χαρακτήρα.

Ο κ . Γκιόλας υπέβαλε ερωτήματα όπως :

-Γιατί , βάσει στοιχείων της έκθεσης Λιαρόπουλου, δεν έγινε προσπάθεια ανάκαμψης του ιδρύματος με επαναφορά στη χρηστή διοίκηση και επελέγη η εκποίηση?

-Γιατί δεν προτάθηκε , ως λύση, η ρύθμιση του χρέους με συνέχιση λειτουργίας του ΄΄Ερρ. Ντυνάν΄΄ ως κοινωφελούς νοσηλευτικού ιδρύματος ?

-Το 2014, επί Λοβέρδου, υπογράφτηκε ένα ΄΄μνημόνιο΄΄ μεταξύ ΄΄Ντυνάν΄΄-Υπουργείου- Τράπεζας Πειραιώς και υπήρξαν επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του νοσοκομείου. Τι νομοθετικές ρυθμίσεις απαίτησαν οι υποψήφιοι επενδυτές που δεν έγιναν ανεκτές από την πολιτεία?

-Ο νόμος Λοβέρδου επέτρεπε την εκποίηση μόνο του ΄΄Ντυνάν ΄΄ ως κοινωφελούς ιδρύματος η κάτι τέτοιο έγινε και για άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα ?

- Είχε προτείνει ο κ. Λιαρόπουλος την αλλαγή στην ηγεσία του Ερυθρού Σταυρού έτσι ώστε ο κ. Μαρτίνης ( πρόεδρος του ΕΕΣ) να μην είναι πάντα ( εξ οφίτσιο) και στο ΄΄Ντυνάν ΄΄?

Περισσότερα και ενδιαφέροντα στοιχεία από τις ερωτήσεις Γκιόλα και τις απάντησης Λιαρόπουλου , στο βίντεο που ακολουθεί:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ