ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Χαλάει ο καιρός από τα βόρεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. |
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Χαλάει ο καιρός από τα βόρεια
 Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι.

Συγκεκριμένα τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/06/2017) η ΕΜΥ θα «χτυπήσουν» στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πρόσκαιρα την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά με πρόσκαιρη εξασθένηση από το βράδυ.

Το κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει αύριο, Παρασκευή (16/06) τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Από το μεσημέρι τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. 

Δείτε αναλυτικά πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Παρασκευή

Στην Αττική
αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μυτιλήνη που τη Δευτέρα (12/06) χτυπήθηκε από το φονικό σεισμό προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά και από το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Οδηγίες προστασίας

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ