ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Με ενδιαφέρον η ημερίδα στο Ναύπλιο με θέμα: "Υγειονομική περίθαλψη και φάρμακο στα χρόνια των μνημονίων"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. |
Με ενδιαφέρον η ημερίδα στο Ναύπλιο με θέμα: "Υγειονομική περίθαλψη και φάρμακο στα χρόνια των μνημονίων"
 Tη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017στην αίθουσα του Βουλευτικού στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων νομού Αργολίδας με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοηθείας (απονομής εφάπαξ) Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Κωνσταντίνας Ρετσινά, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: "ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
 ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

Η Κωνσταντίνα Ρετσινά: Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ)., πρ. Πρόεδρος του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων νομού Αργολίδας  - Εισαγωγή στο θέμα της ημερίδας.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου: πρ. Διοικητής του ΙΚΑ, πρ. Διοικητής του ΟΑΕΔ, πρ. Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου -Φαρμακευτική περίθαλψη και ο ρόλος του φαρμακείου.

Ο Σουλιώτης Κυριάκος:   Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής Πρύτανη, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , Επισκέπτης Καθηγητής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ - Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

ΟΓεράσμος Κονιδάρης: Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης ΤΑΥΦΕ & Επιτ.Πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΔΔ – Η αγορά εργασίας στο φάρμακο σήμερα.
Στα γενικά συμπεράσματα της ημερίδας ήταν οι άξονες στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούν οι κυβερνήσεις και αφορούν: 

-Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
-Σε ένα νέο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων
-Στην πολιτική για τους χρόνια πάσχοντες
-Στα ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας. 
Σε ότι αφορά στην φαρμακευτική αγορά η ημερίδα επικεντρώθηκε στις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια και είχαν δημοσιονομικό χαρακτήρα, με διαπίστωση πως οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ζωτικής σημασίας καθυστερούν ενώ θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Έλαβαν μέρος και συμμετείχαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας, ο  Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας και ο Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας.
                            

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ