ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Θεατρική παράσταση: "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. |
Θεατρική παράσταση: "Μονόλογοι από το Αιγαίο"
 Ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες. Παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, περνώντας από την Πύλη Ε7 του Πειραιά. Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο βασισμένη σε 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο, σε μαρτυρίες εργαζόμενων / εθελοντών στις δομές αλληλεγγύης που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, και σε άλλα ντοκουμέντα. 

Παρουσιάζονται οι δυσκολίες που βίωσαν και βιώνουν αλλά και όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι ονειρεύονται. Η παράσταση επινοήθηκε από τα μέλη της ομάδας και εμπνέεται από το βιβλίο Μονόλογοι από το Αιγαίο – το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων (επιμ. Χαρά Τσουκαλά, πρόγραμμα Κι αν ήσουν εσύ;).

Η ΟΜΑΔΑ

Η θεατρική ομάδα Talisman αποτελείται από φοιτητές-τριες του ΤΘΣ, φοιτητές-τριες Erasmus και ακροατές του μαθήματος του ΤΘΣ "Yποκριτική και Κοινωνία ΙΙ: το εθνόδραμα και το θέατρο ντοκουμέντο". Συμμετείχε με την παράσταση Μονόλογοι από το Αιγαίο ως work-in progress στην Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης Μονόλογοι από το Αιγαίο που οργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης (Ναύπλιο, 19/3/2017) και στο ΣΤ’ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο, «Θέατρο και Ετερότητα: Θεωρία, Δραματουργία και Θεατρική Πρακτική» (Ναύπλιο, 19/5/2017).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συμβολή και τη στήριξη του "Κι αν ήσουν εσύ;", πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων, που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει συνάψει το ΤΘΣ με το πρόγραμμα "Κι αν ήσουν εσύ;".

ΕΡΕΥΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Γιάννης Αδελιανάκης, Αιμιλία Γιαννούκαρη, Αγγελική Δαμιανίδου, Κορνηλία Δασκαλάκη, Νικολέτα Ζώρζου, Ειρήνη Κοντέλη, Σεβαστιανός Κωνσταντίνου, Ορφέας Λύρας, Θεοδώρα Μελίσση, Μαριλία Μερσινιάδη, Δέσποινα Μποστάνογλου, Μαίρη Ρέππα, Αικατερίνη Σακουλά, Μανίνα Σαπουνά, Χαρά Χατζημανωλάκη

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Αντωνία Καλύβα, Έρρικα Μπαζανή, Σταύρος Μπούτσικας, Φωτεινή Τζελίλη, Φυλλένια Τουλκερίδου, Maria Inês Antunes Ribeiro de Almeida, Rute Pires da Cruz, Nisa Eufigénio Eliziário

Με τη συμβολή των: Σόνια Μολογούση, Κωστής Μυλώνης, Νάσια Χολέβα

Ημερομηνίες παραστάσεων: Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
Χώρος παραστάσεων: Πειραϊκή, 292-294 (Αγ. Νικόλαος / τσιμεντένιος σταυρός, στάση Πολίτη λεωφ. 904 από ΗΣΑΠ), Πειραιάς

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

------------------------------------------------------------------------
Υπεύθυνες καθηγήτριες του ΤΘΣ για την δράση "Έρωτας ή Τίποτα. Ιστορίες του Πειραιά":
Άννα Τσίχλη και Χριστίνα Ζώνιου (μέλη ΕΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:https://www.dithepi.gr/ και http://greekfestival.gr/gr/home
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ