ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ουλής Αντρέας: Οι σφαγείς των Ελλήνων δεν ήταν αντιστασιακοί, αλλά προδότες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. | |
 Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε η παρουσίαση ενός βιβλίου που θα λάβει χώρα στην δημοτική βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο Παλαμήδης. Την εκδήλωση επιμελείται ο σύνδεσμος φιλολόγων Αργολίδας και το θέμα του είναι η αντίσταση «ανταρτών και καπεταναίων» την περίοδο 1942-1944 κατά των βουλγάρων στην Αν. Μακεδονία και στη Θράκη.


Με μια πρόχειρη ματιά στο εν λόγω βιβλίο δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις ιδεολογικές απόψεις και την πολιτικοποιημένη ματιά του συγγραφέα κ. Χατζηαναστασίου ο οποίος τυγχάνει και Δρ. Ιστορίας και εκπαιδευτικός. Θα ήταν όμως ντροπή να μείνει αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση στην ιερή γη της Αργολίδος η οποία ένιωσε στο πετσί της την υποτιθέμενη «αντίσταση» των ανταρτών και των καπεταναίων.

Καταρχάς η προπαγανδιστική αντίληψη των διοργανωτών φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιείται αφίσα της ΕΠΟΝ για διαφήμιση του βιβλίου που έχει να κάνει με την αντίσταση 1942-1944 ενώ είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι η ΕΠΟΝ ιδρύθηκε Φεβρουάριο του 1943. Δεύτερον είναι ντροπή οι πρωτεργάτες του παιδομαζώματος να ονομάζονται εθνική αντίσταση ειδικά για τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Και τέλος παρατήρησα αρκετές φορές τον συγγραφέα να αναφέρει στο βιβλίο τον όρο «Μακεδονικό γραφείο του ΚΚΕ». Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πολύ πριν την 5η ολομέλεια του ΚΚΕ και την περιβόητη προδοτική στάση του στο μακεδονικό ζήτημα, το ΚΚΕ μαχόταν από πιο παλιά για την «αυτοδιάθεση της Μακεδονίας» όπως επέτασσαν οι επικίνδυνες διεθνιστικές ιδεοληψίες τους. Οπότε καλό θα ήταν να δούμε κατά πόσο υπήρχε εθνική συνείδηση στους «Καπεταναίους και στους Αντάρτες» της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για να κατανοήσουμε κατά πόσο μπορούμε να λογίζουμε ιστορικά ως «Εθνική» την αντίστασή τους…
Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους Αργολιδείς πως στην ευρύτερη περιοχή της Αργολιδοκορινθίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την «αντίσταση» αυτών των οργανώσεων. Είναι οι ίδιες οργανώσεις των αιμοσταγών συμμοριτών δολοφόνων που έδρασαν στο Αγιονόρι, στον Φενεό, στη Στιμάγκα Κορινθίας, στον Αχλαδόκαμπο, στην Αγνούντα Επιδαύρου και σε αρκετά χωρία την περιοχής μας δολοφονώντας χιλιάδες αθώους συμπατριώτες μας. Είναι κατάντια για τη χώρα μας, οι ηττημένοι να διαστρεβλώνουν την ιστορία μας και οι σφαγείς να παρουσιάζονται ως ήρωες.

Ουλής Αντρέας
Γραμματέας Τ.Ο Χρυσής Αυγής Αργολίδος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ