ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Εμπορικός Σύλλογος Άργους: Τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 16 Ιουλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. | |
Εμπορικός Σύλλογος Άργους: Τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 16 Ιουλίου
 Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους δηλώνει σύμφωνος με την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 16/7/2017 με αφορμή την ψήφιση νόμου που οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Πάτρα, 14-7-2017
Αρ. Πρωτ.: 11134
Προς
1) Εμπορικούς Συλλόγους - Μέλη μας
2) Αντιπροσώπους μας
Έδρες τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με αφορμή την ψήφιση του νόμου που οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και εν όψει των κινητοποιήσεων που έχουν αναγγελθεί για την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας όπως και όλος ο εμπορικός κόσμος ήταν εξαρχής κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στο άνοιγμα των καταστημάτων. 

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τις πάγιες θέσεις και τον αγώνα μας για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας απέναντι στα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων. Η απελευθέρωση της Κυριακάτικης αργίας έχει αποτύχει και δεν έχει αποδεδειγμένα να προσφέρει τίποτα στους συναδέλφους εμπόρους.

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους – Μέλη της και όλους τους συναδέλφους εμπόρους και επιχειρηματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή 16-7-2017 ώστε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποδόμησης του εγχειρήματος για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς του ανοίγματος των τριών Κυριακών (Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και Κυριακή των Βαΐων) καθώς και για την συνταγματική κατοχύρωση της αργίας των υπόλοιπων Κυριακών, όπως και για την επιβίωση και την ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχείρησης, καθόσον όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι μεγαλύτερη ύφεση, οικονομική κρίση στην αγορά και αύξηση της ανεργίας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Παυλίδης
Γεώργιος Μαραγκός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ