ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Άνοδο 22% από πέρσι στη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | |
Άνοδο 22% από πέρσι στη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς
 Ισχυρή διψήφια άνοδο, που αγγίζει το 22% σε σύγκριση με πέρσι, στις κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα καταγράφει ο Thomas Cook, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη (μετά την TUI), επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που παρουσίαζαν ήδη από την αρχή της χρονιάς οι πωλήσεις πακέτων για τους ελληνικούς προορισμούς.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο Απρίλιος- Ιούνιος, ο tour operator τόνισε πως δικαιώνεται η απόφασή του να διευρύνει το φετινό του πρόγραμμα για την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει υψηλή ζήτηση, μαζί με την Κύπρο (14%) και τη Βουλγαρία (19%). Την ίδια ώρα και η Ισπανία διατηρεί τη δυναμική της στις κρατήσεις- περίπου στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη σεζόν-, ενώ η Τουρκία δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook Peter Fankhauser, αναφερόμενος στην επέκταση των προσφερόμενων πακέτων, υπογράμμισε ακόμη τη λειτουργία από τον Ιούλιο στη Κω του δεύτερου ξενοδοχείου της αλυσίδας Casa Cook στην Ελλάδα, σε συνέχεια του ανοίγματος του Casa Cook στη Ρόδο τον προηγούμενο Μάιο. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει τις φετινές επιδόσεις των ελληνικών προορισμών κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, λέγοντας πως ο ρυθμός των προκρατήσεων στην αρχή της χρονιάς έφτανε το 40%.

Η συνεχιζόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος οδηγεί και άλλους κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουριστικούς οργανισμούς να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους. Ήδη ο γερμανικός tour operator DER Touristik σχεδιάζει το 2018 περισσότερες πτήσεις προς την Ελλάδα και σκοπεύει να ανεβάσει τον αριθμό των προσφερόμενων ξενοδοχείων.

Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και από την TUI, η οποία καταγράφει την παρούσα σεζόν άνοδο πάνω από 20% στις κρατήσεις. Ο όμιλος έχει ήδη διευρύνει το μερίδιό του στην Ελλάδα στο 23% αυτή τη χρονιά.

Τα μηνύματα από όλες τις βασικές αγορές συνεχίζουν να είναι θετικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τουριστικού κλάδου, οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τα 28,5 εκατ. Την ίδια στιγμή, εφόσον η μέση τουριστική δαπάνη ανακάμψει, τα συνολικά έσοδα αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 14,2 - 14,5 δισ. ευρώ. Στο πεντάμηνο, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία από την ΤτΕ, οι αφίξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν 13,7% (ο αριθμός των επισκεπτών διαμορφώθηκε στις 263 χιλ. ταξιδιώτες) και από τη Γερμανία 20,8% (591 χιλ. ταξιδιώτες). Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε μικρή αύξηση κατά 0,2% και διαμορφώθηκε στις 456 χιλ. ταξιδιώτες.

Πηγή: kerdos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ