ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ νοτίως της Ιεράπετρας - Στο «χορό» των μετασεισμών η Κρήτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. | |
Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ νοτίως της Ιεράπετρας - Στο «χορό» των μετασεισμών η Κρήτη
 Αναστάτωση προκαλεί από αργά χθες το βράδυ ο Εγκέλαδος, που ταρακούνησε για τα καλά το βράδυ του Σαββάτου ολόκληρη την Κρήτη, μετά τα 5,3 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα.


Η έντονη μετασεισμική ακολουθία στη συνέχεια, έκανε αρκετούς πολίτες να παραμείνουν έξω από τις κατοικίες τους, σε υπαίθριους χώρους μέχρι τα ξημερώματα.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιεράπετρας, εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 23.30.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:
«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας».

Στο «χορό» των μετασεισμών

Μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στη συνέχεια τέσσερις μετασεισμούς .

Συγκεκριμένα σημειώθηκε ένας στις 23:46 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού, ένας ακόμα στις 24:04 επίσης 3,5 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο σημείο, ένας τρίτος στις 24:06 κοντά στο Ρέθυμνο ίδιου μεγέθους, ενώ ο τέταρτος, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 24:14 ξανά κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθόλα καθησυχαστικοί, μια και η σεισμική δραστηριότητα μετά το μεγάλο σεισμό ήταν έντονη, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κύριος σεισμός ήταν εκείνος των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: Cretapost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ