ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Τρέχουνε στον Μαραθώνιο της Αθήνας για να βοηθήσουν την Ασπασία Μπόγρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. |
Τρέχουνε στον Μαραθώνιο της Αθήνας για να βοηθήσουν την Ασπασία Μπόγρη
"4 χρόνια τώρα παλεύει με το μυαλό και το σώμα της. Η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή, ομως δεν το βάζει κάτω. Με δύο σφαίρες μέσα της δεν παύει να χαμογελά και να προσπαθεί κάθε μέρα αγόγγυστα.

43 μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα...

Δεν μιλά δεν κινείται δεν μπορεί ούτε να πει αν πονά, αν δεν είμαι δίπλα της να την ταχτοποιώ εγώ, θα παραμείνει στην ιδια θέση.

Έχει αναπνευστικό πρόβλημα και κάνει άτυπες επιληπτικές κρίσεις.

Θέλει μόνιμα άνθρωπο δίπλα της, ωστόσο δεν σου είναι κόπος μίας και όταν σε κοίτα και σού χαμόγελα φωτίζεται όλος ο κόσμος σου..."

Σπυριδούλα Φατούρου.

Η ιστορία της Άσπας

Εδώ και 4 χρόνια ενας ξανθος άγγελος παλεύει. Με το μυαλό και το σώμα της... Με το κράτος πρόνοιας που μόνο πρόνοια δεν είναι; Τότε, στις 12 Αυγούστου 2013 η Ασπασία Μπογρη συγκλονίζει το πανελλήνιο. Πυροβολείτε από τον ίδιο τον πατέρα της με σκοπό να την σκοτώσει για να εκδικηθεί την εν διάσταση σύζυγό του.

Από τότε η Ασπα μας γίνεται δικό μας παιδί, μπαινει στα σπίτια μας. Μένουμε παγωμένοι στο άκουσμα της φρικτής είδησης: "12 Αυγούστου και ωρα 2:50μμ, ένας πατέρας πυροβολεί εξ επαφής, την 17 χρονη μονάκριβη κόρη του και μετά φεύγει, την αφήνει αβοήθητη πεσμενη κάτω μεσα στα αίματα μπροστά στα μάτια των περαστικών. Ύστερα από μια ώρα και αφού έχει φτάσει η αστυνομία στο σπίτι του και τον αναζητά, βάζει τέλος στη ζωή του.

Η Ασπασία όμως συγκλονίζει για μια ακόμη φορά. Ζει! Δεχεται δυο χειρουργεία για να βγάλουν τις σφαίρες, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Η Ασπασία ζει με δυο σφαίρες στο κεφάλι. Μένει επτά μήνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο ΚΑΤ. Μπαίνει στα σπίτια και στις καρδιές όλων μας, 43 μηνες παλεύει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Είναι εδώ, είναι μαζί μας! Έχει θέληση, έχει δύναμη, αλλα δεν έχει το κράτος πρόνοιας δίπλα της...

Όμως ο ξανθός άγγελος δεν τα παράτα..

Τρέχουμε για την Άσπα

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα τρέχουμε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, την κλασική διαδρομή για την Άσπα. Έλα μαζί μας. Γίνε μέλος στην δράση που δημιουργήσαμε και τρέξε μαζί μας είτε την μαραθώνια διαδρομή είτε κάποια από τις υπόλοιπές διαδρομές.

Βοηθάμε την Άσπα

Η 'Ασπα εδώ και, σχεδόν, τέσσερα χρόνια είναι κλεισμένη στο δωμάτιο του Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Animus στην Λάρισα και παρόλη την φροντίδα του εξαιρετικού προσωπικού του κέντρου αλλά και της ακούραστης μητέρα της, που δεν έχει φύγει από δίπλα της όλον αυτό τον καιρό, οι μετακινήσεις της είναι ελάχιστες λόγω της τωρινής της κατάστασης. Γι' αυτό εμείς τρέχουμε με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός ειδικού αυτοκινήτου που θα επιτρέπει το αμαξίδιο της Άσπας να εισέρχεται ολόκληρο μέσα στο αυτοκίνητο στην θέση του συνοδηγού. Για να μπορέσει η Άσπα να βγει έξω με την μητέρα της, για να ανεβεί η ψυχολογία της. Η κοινωνικοποίηση της Άσπας παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αποκατάστασης που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς θα κάνουμε το λιγότερο που μπορούμε, να δώσουμε λίγη χαρά στην Άσπα και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη της.

Η Άσπα μας είναι δυνατή, παλεύει και θα τα καταφέρει. 

Πως μπορώ να βοηθήσω;

Γίνε μέλος στην δράση και τρέξε μαζί μας. Αυτόματα θα αποκτήσεις την "προσωπική" σου σελίδα στην δράση που δημιουργήσαμε και χρησιμοποιήσε την για να βρεις σπόνσορες για τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις για την Άσπα.

Κάνε μια ονλαιν δωρεά ή γίνε σπόνσορας σε κάποιο μέλος της πρόκλησης που θα τρέξει για την Άσπα (όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό για την Άσπα)

Προωθήσε την δράση στους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα. Βοήθησε το μήνυμα να φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες.

Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο stavros [at] umbali.org

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό που διατηρεί στην Τράπεζα Πειραιώς η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου.

Τράπεζα Πειραιώς: Αριθμός Λογαριασμού 5500-020225-972
IBAN : GR6301725000005500020225972
BIC : PIRBGRAA
Όνομα κατόχου: Σπυριδούλα Φατούρου του Νικολάου και Καλλιόπης Φατούρου.

Στις 12 Νοεμβρίου η Άσπα θα μας περιμένει στον τερματισμό.
Θα είμαστε όλοι εκεί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ