ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καθυστέρηση των ψεκασμών δακοκτονίας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καθυστέρηση των ψεκασμών δακοκτονίας στην Αργολίδα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων από την  καθυστέρηση των ψεκασμών δακοκτονίας στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από το Δήμο Επιδαύρου, έχει προκύψει πρόβλημα στην εφαρμογή της Δακοκτονίας στη Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου του Δήμου Επιδαύρου, με σοβαρές συνέπειες για τους παραγωγούς καθώς ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, με αποτέλεσμα ο πρώτος ψεκασμός που πρέπει να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να μην υπάρχει πλέον περίπτωση να γίνει στις προβλεπόμενες από τους ειδικούς επιστήμονες περίοδο ώστε να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Επισημαίνεται τέλος ότι οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή και εκτεταμένες ζημιές από τις καιρικές συνθήκες και το ενδεχόμενο να μείνουν, λόγω αβλεψίας των αρμόδιων φορέων, για μια ακόμη χρονιά χωρίς εισόδημα ήδη μοιάζει εφιαλτικό.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει στη δακοκτονία και την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να προστατευθεί η ελαιοπαραγωγή δεδομένου του ότι παρήλθε η περίοδος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου”. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ