ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Θ. Γαλάνης: Η ευελιξία είναι δείκτης ευφυΐας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. |
Θ. Γαλάνης: Η ευελιξία είναι δείκτης ευφυΐας
 Σε συνέχεια της τελευταίας επιστολής στην οποία εξέφρασα την απόλυτη διαφωνία με τον ορισμό του επικεφαλής της Επιμελητηριακής μας Παράταξης, και έπειτα από καταιγισμό ερωτημάτων και προβληματισμών από συναδέλφους επιχειρηματίες θα ήθελα να τονίσω την εξαιρετικά τιμητική θέση του προέδρου του επιμελητηρίου και να επαναλάβω ότι:


Με αφορμή λοιπόν την ανακοίνωση της επιμελητηριακής μας παράταξης «Αναπτυξιακή Δύναμη» μέσω της οποίας ανακοινώθηκε ότι μετά από παραταξιακές διαδικασίες αναδείχθηκε το νέο πρόσωπο που θα ηγηθεί στις αναμενόμενες εκλογές του Νοεμβρίου , ο Θοδωρής Βασιλόπουλος (ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι αμφιβάλλω κατά πόσο τη νίκη και κατ΄ επέκταση την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ μπορεί να καταφέρει πρόσωπο προερχόμενο από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών. (εκπαιδευτική φροντιστηριακή υπηρεσία)

Όπως είχα πει και στις εκλογές του 2011 κι επιμένω και τώρα, δεν φτάνει να είσαι καλό και αγαπητό πρόσωπο για μια τέτοια θέση ευθύνης. Πρέπει να έχεις την νοοτροπία και την αντιμετώπιση της σκέψης σου εκπαιδευμένη σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και όχι σε παροχές.
Είναι αδύνατον να αναπτυχθεί ένας νομός με καπετάνιο στο καράβι που λέγεται επιμελητήριο άτομο προερχόμενο από τον χώρο της στείρας παροχής υπηρεσιών.

Θα σέρνεται απ΄ τα ευκαιριακά προγράμματα όπως τώρα και τίποτα άλλο.
Τα Επιμελητήρια από την ίδρυσή τους αποτελούν θεσμοθετημένο φορέα της Ελληνικής Πολιτείας για την προστασία και ανάπτυξη των Επιχειρήσεων, της επιχειρηματικότητας και των τοπικών οικονομιών – κοινωνιών. 

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Αργολίδας είναι συμβουλευτικό και όργανο της πολιτείας και των μελών του και έχει σκοπό την προώθηση της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην περιφέρειά του, καθώς και την ανάπτυξη της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών στα πλαίσια των συμφερόντων της Εθνικής Οικονομίας. 

Τις ναυαρχίδες των Επιμελητηρίων αποτελούν η βιομηχανία κι η βιοτεχνία που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και στηρίζουν πρωτογενή, δευτερογενή κι ακόμη τριτογενή τομέα παραγωγής στις οποίες πρέπει να δοθεί βήμα και ηγετικός ρόλος στις επικείμενες εκλογές.

ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ.

Γι΄ αυτό θεωρώ πως την υποψηφιότητα και θέση του προέδρου πρέπει να την διεκδικήσει με αξιώσεις επαγγελματίας προερχόμενος από τον Βιοτεχνικό ή Βιομηχανικό χώρο και μέσα από αυτούς τους χώρους πρέπει να τον επιλέξουμε.

Έχουμε αρκετούς μάχιμους Βιομήχανους και Βιοτέχνες.

Για όλα τα παραπάνω προτείνω σύντομα όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί να ακυρωθούν και να αποφασίσουμε με γνώμονα το κοινό καλό και το πώς θα κινηθούμε αποτελεσματικά.
Στόχο αποτελεί η αναζωογόνηση των στελεχών και του ίδιου του Επιμελητηρίου. 

Πως από μια ανεπαρκή έως και αποτυχημένη θητεία ενός ανθρώπου που επίσης προέρχεται από τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών ( ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ) θα οδηγηθούμε στην σοβαρή εκπροσώπηση και στο άριστο αποτέλεσμα.

Οι κάλπες στο Κρανίδι και το Ναύπλιο αποτελούν μία απλή διαδικασία, η οποία ακόμη και στις καθηγητικές εκλογές της ΕΛΜΕ με επιτυχία στήνονται κι εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους. Χωρίς αυτές ο υποβιβασμός των δυο αυτών περιοχών για άλλη μια φορά εξυπηρετεί συμφέροντα. Οι εκλογές οφείλουμε να έχουν τη μέγιστη συμμετοχή από όλη την Αργολίδα . 

Η εκπροσώπηση θα πρέπει να περιλαμβάνει επαγγελματίες από όλη την περιφερειακή ενότητα της Αργολίδας.

Ειδάλλως συρρικνώνουμε το Επιμελητήριο σε μία φτωχή λέσχη στελεχών, μικρού εύρους. Έχουμε καθήκον να επιτύχουμε συστράτευση ικανότατων επαγγελματιών. 

Με εμπιστοσύνη και ενότητα να σχεδιάσουμε ένα τολμηρό ψηφοδέλτιο.

Οι εξελίξεις στον επαγγελματικό χώρο καθορίζουν εν πολλοίς την ίδια τη ζωή μας.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.


Με εκτίμηση
Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης
Βιοτέχνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ