ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Πυρκαγιά μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | |
Πυρκαγιά μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς (βίντεο)
 Φωτιά ξέσπασε  στις 20:45 το βράδυ της Κυριακής στην κορυφή του βράχου του κάστρου της Μονεμβασιάς.

Έγινε λόγος για μερική εκκένωση του κάστρου για προληπτικούς λόγους. Στην Μονεμβασιά την Κυριακή ήταν οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση και το κάψιμο της Τουρκικής Γολέτας αλλά ακόμα δεν έχει διασταυρωθεί το γεγονός εάν κάποιο από τα πυροτεχνήματα προκάλεσε την φωτιά ή ξέσπασε από άλλη αιτία.
Το σημείο  που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολο και δυσπρόσιτο και βρίσκεται πάνω από την παλιά πόλη στην κορυφή του βράχου και όχι στην κατοικημένη περιοχή του κάστρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 29 πυροσβέστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ προμηθεύονταν νερό από έξι πυροσβεστικά οχήματα που κατάφεραν να προσεγγίσουν κατά το δυνατό το μέτωπο, όπου υπάρχει οδική πρόσβαση.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, «τα πράγματα πάνε καλά με την φωτιά και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».
Επίσης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Γιάννης Σούρλας, που μίλησε στο protothema.gr, τόνισε ότι είναι πολύ δυσπρόσιτο το σημείο, προσπάθησαν πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου να το προσεγγίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Όσον αφορά τα αιτία της πυρκαγιάς σε τόσο απόμερο μέρος, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως να φταίει κάποιο από τα βεγγαλικά που ρίχτηκαν εκείνη την ώρα στον ουρανό της πόλης, λόγω του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου του 1821.


Πηγή:report24.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ