ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Στο ΣτΕ το σχέδιο διαχείρισης σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:17:00 μ.μ. | |
Στο ΣτΕ το σχέδιο διαχείρισης σκουπιδιών στην Πελοπόννησο
 Στα γρανάζια της Δικαιοσύνης έμπλεξε η έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσο.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, πέντε Δήμοι, τρία Σωματεία και δύο πολίτες και ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη η από 12.6.2017 υπουργική απόφαση με την οποία κυρώνεται η απόφαση για την έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκτός από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου οι Δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι Κορινθίων, Άργους-Μυκηνών, Τριπόλεως, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας.

Όλοι, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι μη νόμιμη και άκυρη λόγω μη πιστοποίησης σε αυτήν της συμβατότητας του ΠΕΣΔΑ, ενώ επισημαίνουν ότι η ΠΕΣΔΑ είναι μη νόμιμη και ελαττωματική.

Ακόμη, σημειώνουν ότι η ΠΕΣΔΑ πάσχει από έλλειψη συμβατότητας με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου ΠΕΣΔΑ, που εγκρίθηκε με τν προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.

Φώτο: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ