ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Γ. Μανιάτης: Όχι στην υποβάθμιση των Σχολείων Λυγουριού και Δήμαινας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Όχι στην υποβάθμιση των Σχολείων Λυγουριού και Δήμαινας
Προς:
Δήμαρχο Επιδαύρου
κ. Κων/νο Γκάτζιο

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί φίλοι,

λυπάμαι που δεν μπορώ σήμερα να παραβρίσκομαι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή την ίδια ώρα, με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού δασκάλου, συμμετέχω στη μεγάλη εκδήλωση για το νέο νόμο για τα ελληνικά Πανεπιστήμια όπου πρόκειται να συμμετάσχουν και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Επιθυμώ για το θέμα της σημερινής πρόσκλησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, να είμαι απόλυτα σαφής:

1. Αποτελεί προσβολή για την κοινωνία του Λυγουριού και ολόκληρης της Αργολίδας να χρησιμοποιούνται τυπικά προσκόμματα για τον υποβιβασμό του 11θεσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού σε 7θέσιο, πολύ περισσότερο που το σχολείο Λυγουριού, ένα από τα δύο μόλις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιλαμβάνεται στο πιλοτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Θεωρώ αυτονόητη τη συστράτευση όλων μας και κυρίως των κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση αυτή.

2. Για το θέμα του 2θεσιου Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας, πριν δύο εβδομάδες, σε ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς και κατοίκους του χωριού, διαβεβαίωσα όλη την τοπική κοινωνία για την κάθετη αντίθεσή μου στη βαθύτατα αντικοινωνική και αντιεκπαιδευτική αυτή ενέργεια, ιδιαίτερα σε βάρος ενός χωριού με δυναμικό πληθυσμό και σοβαρότατες πιθανότητες αύξησης των μαθητών.

Προφανώς, το ψήφισμα της σημερινής συνεδρίασης θα αποτελέσει για μένα οδηγό, ώστε να αποτρέψουμε και τα δύο παραπάνω δυσμενή γεγονότα.

Με εκτίμηση
Καθ. Γιάννης Μανιάτης




Βουλευτής Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ