ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Υποχωρεί η «Μέδουσα»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
Υποχωρεί η «Μέδουσα»
 «Σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμα της η κακοκαιρία «Μέδουσα», αφήνοντας πίσω της μεγάλες και ανυπολόγιστες καταστροφές. Ένας 48χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή Μέγας Κάμπος στην Αμφιλοχία σκοτώθηκε από κεραυνό. Το μεγαλύτερο «μένος» της «Μέδουσας» όμως, το δέχτηκε η Χαλκιδική, με την κατάσταση στη Σιθωνία να είναι σοκαριστική.


Ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε ότι περίμεναν μια δύσκολη νύχτα. Όπως είπε, εκτός από τις περιοχές προς τον Νέο Μαρμαρά και την Τορώνη, προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν και στην άλλη μεριά του «ποδιού», στη Σάρτη, τη Βουρβουρού και τη Συκιά.

«Ο όγκος του νερού είναι υπερβολικά μεγάλος και η πυροσβεστική κάνει διαρκώς αντλήσεις νερού. Σπεύδουμε με πολλά μηχανήματα στα σημεία όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει και ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ωστόσο ελέγχουμε τα συμβάντα και σε αυτή την περιοχή».

Ο δήμαρχος Σιθωνίας με το υπ’αριθμ. 10878 έγγραφό του ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Στον Όλυμπο, επικράτησε θύελλα με χιονοκαταιγίδα ενώ στην κορυφή η θερμοκρασία αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου. Οι διασώστες της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας δίνουν μάχες στη θέση Καζάνια, για να απεγκλωβίσουν Ρουμάνο ορειβάτη.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλία. Οι ουρανοί άνοιξαν στη Λάρισα, υπόγεια και δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ λόγω των κεραυνών δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στην παραλιακή του δήμου Αγιάς, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις στο δρόμο, πλημμύρισαν ρέματα, αλλά και σχεδόν καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία. Η ζημιά ξεπερνά σε κόστος τις 150.000 ευρώ.

Πολλά τα προβλήματα και στη Λήμνο
Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε και τη Λήμνο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, μαγαζιά και τουριστικά καταλύματα της πόλης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισαν ενοικιαζόμενα δωμάτια και στην περιοχή του Πλατύ. Την ίδια στιγμή στη Μύρινα εκκενώθηκαν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Εξασθενούν τα φαινόμενα

Ο Νίκος Μαζαράκης, Μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εξηγεί πως το φαινόμενο «Μέδουσα» βρίσκεται πλέον σε ύφεση και οι περιοχές που θα επηρεάζονταν από έντονες καταιγίδες είναι η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και η Ανατολική Πελοπόννησος μέχρι και σήμερα.

Υπογράμμισε δε, ότι τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα έχουν εξασθενήσει. «Το χαμηλό είναι σε ύφεση. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 με 8 μποφόρ».

Πηγή: alphafreepress.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ